Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Megkérnék egy moderátort,hogy a #9583-tól idáig törölje a bejegyzéseimet,és a hozzá kapcsolódókat.

Köszönöm.

000000000

Elég nagy baj lenne, ha erre a törlésre sor kerülne, mert az azt jelentené, súlyos, elvi hibás dolgokra nem szabad a figyelmet felhívni egy szakmai Fórumon.

s7manbs8

Olyan régen nem láttunk kedves Tibor, talán új diplomát is szereztél közben ? Ha így van gratulálok hozzá, de komolyan. :)

Robika37

Üdv Tibor !
Hasonló problémával küszködöm már én is jó ideje.
Nem tettem be a készült darabokról fotokat mert hát valami hasonló lett a végeredmény .(szintén Strigon+osztófej :-( )
Az kúpfogazás módszereivel elviekben tisztában vagyok, de gépet talán nem kellene venni pár darab kerékhez. Akinek a környezetemben van gépe hozzá annak ez nem "falat" kereskedelemben hasonlót lehet kapni mint amit kigörcsöltem ,préselt vagy öntött vacak szép zacskóban semmi használat után tönkremegy.  
Persze a felhasználás sem egyszerű robbanómotoros modellautó differenciálmű kerekeiről van szó.
Hálás köszönettel venném az ötleteket a megoldásra ....
Üdv Robika

PSoft

Jók lettek a saját gyártású kerekek?
Kibírnak(tak)annyit mint a "préselt vagy öntött vacak szép zacskóban" ?

Robika37

Sajnos egyforma sz@r mindkettő, a zacsis az gördül ,de nagyon tré az anyaga. A házi meg nem úgy gördül ahogy kellene ezért nem lehet jól hézagolni ha lazára hagyom akkor meg azért darálja le hiába jó az alapanyag ,ördög vigye el..:-(( HILFEEE

35kpazcgr

Talán itt kéne próbálkozni:
http://www.ggk-gulyas.hu/index.php" TARGET=_fnew>GGK-Gulyás Kft
1:1 áttételtől 1:4 áttételig 1-5 modul között forgalmaznak kúpfogaskerék elő gyártmányokat (a fogazás készen van rajtuk).
Itt a kúpfogaskerék adatlapjuk:
http://www.ggk-gulyas.hu/fogaskerek/ggkFogaskerekKuposFog.pdf" TARGET=_fnew>Kúpkerék párok

Robika37

Szerinted ?[#pardon1][#pardon1][#phone][#ijedt][#zavart2]

Robika37

1 Modul Z12 kellene....

35kpazcgr

35kpazcgr

De van egy jobb ötletem is.
Keresd meg a Borzast a Szabó Műveknél, náluk mindig van elfekvőben pár darab plussz fogaskerék.
Egyébként az eredeti fogaskerék milyen anyagból van?

Robika37

Borzassal beszéltem ,reménytelen előbb veszek fogazógépet, anyaga a jó fene tudja kinézetre valami spiáter-szerű dolog reszelő szerint meg vmi. acélféle mindenesetre a gyerek elég hamar kinyírta ...néztem a neten videókat Mach3 alatt martak egész jópofa kúpkereket ,de annak a CAD-CAM vonzata nekem magas  

s7manbs8

Tibor45 kolléga nem ilyen fogaskerekeket szokott marni ? Tőle is meg kellene érdeklődni lehet, tudna e neked gyártani, amilyet szeretnél.

35kpazcgr

Mekkora az áttétel a két kúpfogaskerék között?

Robika37

Kétféle játszik a bolygóműben 1:1, a behajtásnál 1:3 kiskerék Z12 mindegyiknél...