Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Csak nem a nagytatapiszkálóra gondolsz?

Jaaa,neeem,nem nagytata,....prosztata.
Nem tehetek róla,ezt a két öreget mindíg keverem.

Áááá,nekem nem jött be.[#wow1]
Legalábbis a barna vége.
Hoppá,.... lehet,hogy a fehérrel kellett volna?
Az sokkal érdesebb.:-))))

279nwbpsa

Ha már ennyire aktuális a fenés,meg a fenőkövek,akkor valaki mondja meg nekem,hogy a hántolót(keményfémlapkás)mivel célszerű köszörülés után fenni.Illetve kell-e egyáltalán?

besirkyjh

Szia Tomi  

Ha azt kérdezted volna hogy kel-e köszötülni könnyebb lett volna a válasz .

Az elsö köszörülés az utolso is ( alakra ) utánna csak fenés .Ha lehet kétféle szemcse nagyságut használj de finom kö mindenféleképpen legyen .Mi vizes könek hivtuk ( hasonlo a kaszaköhöz csak téglalap alaku ) és mint az óra inga ugy fentük és a végén két tolás a hántolo oldalán ( esetleges sorja ) és ha vitte a körmöd akkor jo .

Ha viszonylag egyenes a felülete most akkor egy olyan nagy biztositék ( késes) háza jo lehet , de kell hozzá kitartás .A lényeg hogy a köszörü nyomait el kell távolitani hogy a hántolt felület ne legyen csikos .

000000000

És kellemesek a tapasztalataid?[#mf2]

keri

Lehet 0,8 colos fúróra gondolt :D
Én dremmel vágó tárcsán éleztem. Az sokkal finomabb. Igaz panelfúrásra és nem lett szépen aláköszörülve, de ha a homlokszögek összejönnek, (nálam véletlen szerűen) gyönyörűen viszi az anyagot utána. Persze ez HSS fúrónál, vidia fúrót félretettem hogy jó lesz gravírtűnek, de igazából van gyémánttárcsám is, szerintem azon ezt is meg lehetne óvatosan élezni csak nagyító kell hogy lássad mit csinálsz.

279nwbpsa

Szia Zoli!
Ezek gyári lapkák.Egyenlőre jól is visznek.
Viszont van közöttük egy-két használt is.
Úgy gondoltam,ezeket a használtakat köszörülöm és ha szükséges,akkor fenem.
Különböző csiszolóköveim vannak.Csak a legmegfelelőbbet kell ezek szerint kiválasztanom...

4um5b65d

Még egy kicsit ülök a válaszon , aztán közlöm a tapasztalatokat. :)

PSoft

Azért,... közben is adhatnál tájékoztatót a nagyközönségnek.:))

4um5b65d

Még fingom sincs.... :)

besirkyjh

Mire gondolsz ? Áááá uuuuuu ollllé ?

s7manbs8

1.5mm-es üvegszálas nyákpanelből kellene kivágnom, lenne egy 2mm-es keményfém maróm, mekkora előtolást és fogásmélységet lenne jó alkalmaznom, amit elbírna szerintetek ? Nem szeretném, ha eltörne, de azt sem, ha egy óráig vágna. Vagy ilyesmire milyen szerszám lenne a jó ?

000000000

Én 1mm-es maróval vágom kontúrba a nyákot 300mm előtolással és 0,5mm fogással.

Rabb Ferenc

1,5-2 mm-es ChipBraker maró. Fordulat min 20ezer körül, előtolás - ami a csövön kifér

s7manbs8

Köszönöm az adatokat és ötleteket.