Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Mostanában idő hiányában inkább csak tervek születnek sajnos... Munkaidő keret van heti hat nap meló... Majd a forgatómat szeretném rendesen publikálni...

jv7pu3a5p

Hát azt meg nem mondom, érzésre szoktam adagolni. Talán a ragasztó mennyiség 1/4, 1/5 lehet. A feketéből nem kell sok, frankón megfeketíti. Míg folyékony állagú inkább szürkének hat, nem kell megijedni ahogy megköt fekete lesz. Legalábbis az UVERAPID nevezetű műgyantás ragasztóval ez a helyzet.

4um5b65d

svejk

Panel, turbós gázkazán :(

000000000

Használt toner festékpor. (Fénymásolóból vagy lézernyomtatóból)

svejk

Pontosan! :)
Leslie kormos ötlete után nekem is beugrott.
Elvileg a tonerpor is műanyag alapú
Már köt is...

Ha bejön akkor a színes tonerekkel szinte bármilyet ki lehet keverni.

svejk

De azért kipróbálom a színezőpasztát is.

svejk

Kiderült elfogyott a LIDL-s kétkomponensűm :(
Szaladtam fűhöz fához a praktikerben csak 1-2 cm3 Pattex volt 1600-ért, így vettem 5 perces UVERAPID-ot és Aquakolor színezőpasztát is.

Kevertem egy tonerest és egy pasztásat.
kb. másfél órája köt, a toneres már jó kemény, de az Aquakolor pasztás olyan mint a rágógumi :(
Remélem azért megköt. (ugye ez a színező valami vízbázisú trutyi, de nagyon jól jól keveredett az epoxival)

Színileg egyértelműen a pasztás a nyerő, totál fekete, a toneres kissé zöldes beütésű világos fekete lett. (lehet több por kellett volna)

Rabb Ferenc

Próbálj inkább EPOREZIT színezőpasztát szerezni. Azt az epoxihoz találták ki. 1-2% kell csak hozzá. A víz erősen gátolja a térhálósodást, ne várj túl sokat az Aquakoloros turmixtól.

svejk

Tököm ki van ezzel az UVERAPID-al, kevertem egy szüzet de ez se nagyon akar kötni :(
Még hogy 5 perc....
a Lidl ennyi idő alatt már csont kemény, na megyek a Praktiba a Pattexért.
Nem is tudom mit vártam egy egy jó Magyar UVESZ kft-től :(((

svejk

Gondolom csak 5 kilósban adják....
A porfesték is csak kilós kiszerelésben volt a festékboltban 1800-ért.

jv7pu3a5p

Igen, azt nem írtam, hogy lassítja a kötést. De azért 12-24 óra múlva jó lesz az.  
Régen amúgy cipőpasztával színeztem, az meg baromira gyorsította a kötést. Fel is hevült az anyag. :)

svejk

Akkor megyek hozok le boxot :)

svejk

A debreceni találkozón az Alvinplasttól kellett volna kérni, de akkor még nem kellett :(

jv7pu3a5p

Ja meg tudod mi volt,ami szintén begyorsította a kötést, a tinta. Attól is tüzelt az anyag. :)
Régen sok nagyfesz trafót tekertem... :)
Úgy tudom a só is gyorsítja, de ebben nem vagyok biztos.