Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Én a hosszbordás szíjhajtást javaslom, nálam tökéletesen működik 27000 1/min fordulatnál is.

000000000

Köszönöm a segítségeteket,vbodi által javasolt megoldás,lesz,mert az biztos,hogy működik.Olcsó trapézmenetes orsó beszerzési lehetőséget valaki nem tud véletlenül?

2nbj3n5m

Tiszteletem.
A meghajtómotorom 270W F=2880 áttétel 1:4
fortuna sima mezei csapágy (300FT)
Meghajtó szíjj 5mm-es (a 100mm-es müanyag vízvezetékhez használt tönitőgumi)
Kb 3 éve használom (igaz 6mm-es maróval csak
2mm-es fogással dolgozom aluba)és gravírozok is
vele néha acélba is.
Mfg.: Janko /száraz jános/

Szalai György

http://www.powerbelt.hu/?L1=HOSSZBORDASSZIJAK" TARGET=_fnew>A hoszbordás meg a poli V az ugyan az.

000000000

Ilyen fordulatnál tökéletes a megoldásod, 20-ezer felett már elszál még a gyári gömbszíj is.

ht0cjk58i

Nincs valakinek bordás szíjhoz hajtás tervező program amiben adatok is vannak a szíjakról kerekekről stb..?

Rabb Ferenc

svejk

Gondolom inkább fogazott szíjhajtás érdekel.
A bordás nevet  inkább a hosszbordásra szokták alkalmazni.
http://www.brecoflex.com/index.php?CATID=9&SCATID=67" TARGET=_fnew>BRECO, az egyik legjobban kezelhető.
Sajnos a HTD-t Ők nem gyártják :(

svejk

A tengelytáv számolója nagy segítség ha több mint 2 kerék van.

svejk

A másik sajnos, hogy csak online kapcsolatnál működik a progi:(

ht0cjk58i

Hát URAIM önök ISTENEK szememben!Köszönöm mindenki segítségét,csak most már igazodjak el az infóerdőben :)

000000000

Szevasztok,
Némi segitséget kérnék a 36V-os nagy PROXXON marómotorommal kapcsolatban.
Használtan vettem, de befogópatron helyett csak a Bosh/AEG menetes tokmány volt rajta.

Tudnátok adni valami infót/támpontot a patronok beszerezhetőségével/helyettesitésével kapcsolatban.

s7manbs8

Kis flexet hogy lehetne jól rögzíteni egy Z tengelyre , van benne a 2 csavar helye menetes furat, ahova a markolatot lehet becsavarni általában, úgy kellene, hogy a korong lapja majdnem párhuzamos legyen az asztallappal, kissé megdöntve, hogy a kiálló tengely vége ne érjen hozzá azért, csak a korong széle valami kis szöget bezárva az asztallappal. ?

000000000

Szerintem a motortestet kellene megfogni,úgy mint a fortunánál,készíteni kellene neki egy olyan befogót,amiben nem kör alakú kivágás van,hanem olyan mint a flex műanyag háza,igaz ezt bonyolult lenne elkészíteni,ezért nagyobbra kellene szerintem csinálni és valami olyan anyagot kellene a motortest köré tekerni,ami felveszi annak az alakját és megszorítja azt a befogóban.Olyasmi kellene,amivel a fogorvosok dolgoznak,amire rá kell harapni,de gondolom,hogy az iszonyat drága,majd csak találunk valami megoldást:-)

s7manbs8

Annak példájára kérdezném, mint pl. a felső maróhoz is amit szoktak csinálni egy kis felfogató szerkezetet, de az lehet egyszerűbb. Meg ha valaki esetleg képet látott már ilyesmiről, azt megtekinteném, ha belinkelné.