Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

A megoldás pofon egyszerű.
Annyi az egész hogy az aláköszörüléssel megegyező excentritást kell belevinni a tengelybe.
Jó tanács, hogy pontosan jelöld be a maximum minimumot mert ezen a vonalon kell felezned utána.

000000000

Még annyit hozzá hogy, ha az excentritás maximuma felül van felezésnél akkor balra forgó gravírtű lesz.  
Ha alul akkor pedig jobbra forogva forgácsol.

PSoft

Nagyon jó az ötleted,ki fogom próbálni.[#eljen]

000000000

Még egy kis segédlet.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/gravirt%fb.gif" border=0>

279nwbpsa

És ezt az excentritást mivel lehet elérni egy patronos befogó esetén?Pl. a marónál egy számmal nagyobb patron + egy kis réz lemez megteszi?

000000000

Akár azzal is, de ekkor mérőórával kell megkeresni a felezés helyét

hostya

Nem kell oda semmi excentricitás...

1. A felezési síkot állítsd be vízszintesre.
2. Fordíts a felelési síkon 10-15 fokot jobbra, rögzítsd elfordulás ellen, és jelöld meg a készüléked nóniuszán a helyzetét.FONTOS!
3. A kézi szánnal vegyél érintő fogást, és kb.0,05 mm-es fogásokkal kézzel fordítsd át a félkúpot.(nem szabad körbe forgatni!!)
4. A fogásokat addig ismételd,a MEGJELÖLT kiindulási ponttól kezdve, amíg a gravírtü bal oldalán el nem fogy az élszalag. Egy fogás után,fogásvétel nélkül ismételd meg a fordítást.

Használj hűtést!! Akár flakonból vizet, ha nincs más.

279nwbpsa

Na,ez így egyszerűbbnek hangzik.Köszönöm az instrukciót!  
Sajnos a kis szerszámélezőm elkészülése még odébb van.Mindig mást bütykölök helyette. :)
Viszont azon a kis esztergán,amit a talira is elcipeltem(Csaby jóvoltából)talán áthidalhatnám ezt a problémát.Egy Strigon gyártmányú tárgybefogóm és a hozzá való patronkészletem van is.Csak nem tudom,hogy a bronzperselyes főorsót mennyire szabad forgatnom.

hostya

Most esett le hogy ezt a hsz-t  © PSoft-nak szántam...[#vigyor2]

279nwbpsa

Ha jól értettem amit írtál,akkor az "aláköszörülés" végül is megvalósul,ez esetben írhattad volna nekem is... :)

hostya

Ha már van egy ilyen Strigon tárgybefogód, akkor szereld fel egy mezei köszörű mellé, amire egy kupos fazék korongot teszel, és már használhatod is...
Persze tudom...  
Te ettől spécibb megoldást akarsz.[#wave]

hostya

Jó van na... Te is olvastad.

279nwbpsa

Igen,egy kicsit mindig túl komplikálom a dolgokat. :)
Azért tényleg jó lenne,ha egyben lenne egy ilyen kis készülék.
Most egy 2800-as fordulatú motoron van egy gyémántkorong,azt használom.Jó is,csak macerás a kézben köszörülés...

000000000

Klassz! Ezzel a megoldással tökéletes gravírtű készíthető.[#eljen]

PSoft

Ma kipróbáltam a hátraköszörülést,ahogy írtad.
Teljesen jó a technika,tökéletesen,egyszerűen működik.:))

Köszi.[#eljen][#integet2]