Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Közben ahogy ránéztem, most jut eszembe, hogy meg is van a megoldás, mert az alsó része az lejön, tehát onnan fel tudnék húzni rá egy tárcsát, fogast, és a motort meg arra a vas tuskóra fel tudom szerelni pl. csak valahogy úgy kellene, hogy a tárcsa felhúzása után valahogy szorítható is legyen ... Pl. valahol láttam egy olyat, ahol van egy betét, ami kúpos és úgy meg lehet húzni az jó ötlet lehet.

ebalint

Nagyon jól néz ki![#worship][#eljen]

Lehet, hogy túlzottnak tartjátok, vagy eddig is tudta mindenki, de célszerű szakszerűen földelni.

Porrobbanás kiküszöbölése céljából.

Üdv, e.

7kcyndjdg

Köszi, igen ez jó ötlet. Erre bizony nem gondoltam. Természetesen a szivattyú és a yaskawa földelve van. Egy pontban földelésel összekötöm a fém edényt és még a ciklon tölcsért is.  

000000000

Gratulálok! Mester munka!
Lehet kezdeni a sorozatgyártást.

A szívó csonk vége menyire van a beömlő alatt?

7kcyndjdg

000000000

ebalint

Szia!

Szívesen.

Ha még szabad…

A műanyag flexi vezetékeket sprirálisan tekerd körbe földelő huzallal, és ezeket is kösd a földre.
Valaki írta is, hogy milyen klassz pl. műanyag megmunkálás esetén, ami igaz is, de több százezer volt statikus feszültség tud létrejönni a nagy sebbsséggel áramló közeg esetén, aminek igen káros hatásai tudnak lenni.

Üdv, e.

Rabb Ferenc

Olvasd el, és gondold végig mégegyszer, amit írtál. Kívül stabil fölpotenciál, belül pedig (Te írtad) többszázezer voltra feltöltődött részecskék. Ez az igazi szikragenerátor!  

Vagy antisztatikus műanyagcső, vagy belső földelés!  

De szerencsére ritkán van minden együtt a robbanáshoz. Szikra - gyúlékony por - oxigén - és ezek megfelelő arányú robbanóképes elegye.

ebalint

"szerencsére ritkán van minden együtt a robbanáshoz. Szikra - gyúlékony por - oxigén - és ezek megfelelő arányú robbanóképes elegye. "

ezt sosem tudhatod, hogy helyileg mikor van együtt.

Én eleget dolgoztam ilyen ipari környezetben, mindenki azt csinál, amit jónak lát.

Szalai György

Akkor az egy Van de Graaff generátor, ha nem is pont úgy, ahogy Robert Jemison 1929-ben kifejlesztette.
http://engineeronline.ws/images/HairRaise.jpg" TARGET=_fnew>Hasznosítani kéne a termelt nagyfeszültséget valami látványosságra.

Rabb Ferenc

>>  mindenki azt csinál, amit jónak lát << Ebből szokott a baj lenni. Mert nem minden jó, ami annak látszik...

7kcyndjdg

Köszönöm a hozzászólásokat, igazad van ezzel a statikus elektromossággal szerintem. A PVC csövet a Pow**er belt-nél vásároltam és úgy adták hogy ez antisztatikus cső. Minden fém részét egy potenciálra kötöm, és remélem így oké lesz.  
Majd fotózom hogy sikerült. További ötleteket vagy hozzászólásokat természetesen várom.

ebalint

Elég izgalmas tud lenni, amikor a rossz földelés miatt úgy néhány cm-ről áthúz az ujjadra...

Látványosan ugrasz, majd káromkodsz esetleg egyet.

Szalai György

http://www.acsystems.pt/index.php?id=24" TARGET=_fnew>Elektrosztatikus ciklon! (Jobb oldali kis animáció.)
http://www.acsystems.pt/repo/editor/files/BRO_CE_EN_110207.pdf" TARGET=_fnew>Az 1-3um szemcseméret tartományban a sima ciklon 95% körüli kiválasztásra képes, az elektrosztatikusan visszaáramoltatott pedig 99,8%

Rabb Ferenc

Gyuri! Ez mind szép és jó, csak egyik sem éghető anyagot választ ki, hanem kormot, port, stb.

Corgon! Pont ezt javasoltam amit Te is megerősítettél: antisztatikus műanyag tömlő