Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

KoLa

Mit is mondott az utolsó oldalnál szinte hallom " az utolsó 5 tizedet kézzel forgatva add neki "[#eljen]

PSoft

Nem...,nem mertem bemenni egyik oldalnál sem annyira!

A nyolc kis sarkot szikével vágtam át a végén.

Utánna csiszolgattam ilyen "szépre".:))

4um5b65d

"Talán háromszor,ha beleszólt. "

Fontos lenne tudni, hogy mi volt az a három...

Ha például ezek akkor ess gondolkodóba...

1 - Fiam ezt jól elszabtad próbáld meg mégegyszer...
2 - Fiam, ez már a 4-ik gerenda amit felaprítasz..
3 - Fiam , hagyd, ez elég lesz 2 évre tüzelőnek..

[#buck][#nevetes1]

PSoft

1.- Hüle vagy...
2.- Hüle vagy...
3.- Hüle vagy...

Vagy...,mégse???
[#vigyor2][#wave]

4um5b65d

[#eljen][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

Szalai György

Mert kisé bátortalanul monoton szürke még.
Ha műhelyazonos kinézet a cél, akkor tegyél rá fentre egy működési sémát, lentre pedig a funkció jellegének megfelelő, (nem túl erőszakos) díszítő motívumot.
Ha pedig kevésbé ipari jellegű, a műhelyt lakályosabbá formáló kinézet a szimpatikusabb, akkor kiegészítheted virágtartó oszloppá.
Ha állatbarát vagy, lehet belőle kötéllel körbetekert cicakaparó oszlop is. (Ez már elég fekália ötlet.) Akkor már inkább két nagy egymásra rakott sörös doboz minta, vinil tapétára nyomtatva.

000000000

Klassz lett![#eljen]

7kcyndjdg

Köszi, tőled nagyon jól esik. Az amit te csinálsz az asztán a klassz! Le a kalappal.

7kcyndjdg

még hogy virágtartó, vagy cicakaparó lefestem és marad a fehér bojler dizájn [#nyes]

Szalai György

Mindenképp precízen kivitelezett gyönyörű munka és jól használható eszköz. Ez adja az értékét, nem a csicsa.

s7manbs8

Ezek a 6-os menettel rendelkező léptető motorok mekkorát kottyannak, valamennyi csak van bennük, arra gondoltam, hogy nekem is van pár dolgom, ahol jó lenne ez a fajta meghajtás, mert nem hosszú távokról van szó, és egyszerűen fel tudnám fogatni, amit hajtania kellene, egyik végét rögzítve, a léptetőn keresztül a menetes szár és kész is a mozgatás, ha meg akarom, kottyanás mentesíteni is lehet, valamerre egy kis előfeszítést adva egy bowdennel pl, vagy ilyesmi.

s7manbs8

Gondolom sima tengelyest meg nem lehet átalakítani ilyenre, persze olyat, aminek a tengelye elég vastag, a mágnesség miatt teli menne vasdarabkákkal...

4um5b65d

Valami ilyesmit szeretnék gyártani egy célgéphez.
Ez egy revolver fejnek a metszete.
A lényege, hogy a hajtó tengely fixen rögzített pozícióban van és a középső nagy csapágyházon elfordulni képes "szerszámtárban" elhelyezett hajtott tengelyek fogaskerekei minden szerszámváltásnál ráfordulnak a hajtó tengely fogaskerekére.
Az egész fej átmérő kb 150-170 mm lenne.
Ami a problémám , hogy szükségem lenne valamilyen edzett fogaskerekek.
Nincs konkrét áttétel arány meghatározva, nagyjából 1/2-es lassító áttételt gondoltam.

Talán a legkönnyebben beszerezhető fogaskerekek, valamilyen pisztolyfúrógépből kerülhetnének ki. Vagyis kb 30-40mm-es és kb 15-20mm-es kerekek kellenének.

Kérdés, kinek vannak esetleg ilyen bontott cuccai otthon amitől megválna ?
A nehézséget az okozza, hogy minimum 6db egyforma hajtott és 1db hajtó fogaskerék kellene.  
A fej a funkcióját illetően szinte kizárólag axiális igénybevételnek van kitéve. A legtöbb esetben elég lenne 4 szerszámot is használni a 6 szerszámhelyből:  
központfúró , csigafúró , 3 élű süllyesztő, menetfúró.
És itt jönne be egy másik probléma,  
hogy a menetfúróhoz lényegesen kisebb fordulatra lenne szükség, mint a többi szerszámféléhez.
Arra gondoltam még, hogy az egyik szerszám állásban a sima hajtó/hajtó fogaskerekek helyett valami kisebb több lépcsős lassító áttételt tennék be, persze ennek is passzolnia kellene az egész rendszerbe, úgy, hogy a kicsi hajtó fogaskerékhez ugyanúgy tudjon kapcsolódni a fogaskerék csoport, mintha csak az 1db nagy hajtott kerékkel tenné.
Van e valakinek sok-sok fogaskereke ilyen célra, vagy esetleg nem csillagászati beszerzési forrása ?

http://kepfeltoltes.hu/110504/revover_fej_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

4um5b65d

Ötletek is jöhetnek, ha van valakinek.. :)

guliver83

Tudok neked ajánlani fúrógépet elég sokat, csak az a baj, hogy Budapesten van! És az nincs közel hozzád!