Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

MoparMan

egy autó motorja 100-500 Nm-t produkál. a felső kerék valóban kb 10cm átmérő, az alsó csak a fele...

ukcge40u

Akkor ez azt jelenti, hogy a 20mm-es rendszer nekem végelgyengülésben fog kimúlni.
Ez jó!

Tamás, ilyent vegyük. [#eljen]

ukcge40u

Mármint öregkorára/öregkoromra...

279nwbpsa

Ami engem illet,nem tartanék különöseben attól ,hogy a motor széttépi a szíjat. :))
Inkább azon vacilláltam,hogy alulméretezés esetén a fogak eröltetve vannak és idő előtt "leöregednek".Mindenféle számítást mellőzve,paraszti logikával arra gongdoltam,hogy picit szélesebb szíjon-keréken,pontosabban ezek fogazatán jobban megoszlik a terhelés.

MoparMan

előbb rozsdásodik porrá az egész szerkezet, minthogy a szíjakat eltépkedné :)

MoparMan

manapság egy autóban 60-100 ezer km-enként () illik cserélni ezt akkor is inkább a gumi öregedése miatt mintsem a mechanikai kopás miatt ()...
tegyük fel ezen idő alatt 30km átlagsebességet feltételezünk, mondjuk átlag 2000-es motorfordulaton, kiszámolhatod mennyit fordul a vezérmű kerék ezen idő alatt...

4um5b65d

Elbírja ez a szíj hosszútávon is, kár is ezen számolgatni bármit is...

MoparMan

én csak győzködöm őket, hogy ne parázzanak az élettartamon...

ukcge40u

Tamás, ha van olcsóbban 15-ös, akkor azt vedd...
Kell a maradék lóvé a forgatóhoz... [#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#eljen]

279nwbpsa

Igazad van.Nos,én semmiképpen nem is akarnék ezen vitatkozni.Viszont azt se felejtsük el,hogy az említett járműben optimális méretű szíj található(és nem mondjuk csak fél szélességű),valamint a igénybevétel is csak egy irányban hat.

279nwbpsa

Rendben,magam részére is azt készültem venni.
(bár nekem csak amolyan gravírozó szerűséghez kell)

4um5b65d

Ha az megnyugtat az esztergámban kb 120mm szélességű laposszíj hajtás van. Több mint 20 éves gép és még nem lett cserélve. A nyomatékról ne is beszéljünk, hogy mennyivel többet kell elviselnie.

ukcge40u

Ha már így összejöttünk.
Kaptam ajándékba egy 12V-os 1A léptetőmotort.
Dicsőség Laci barátomnak...
Van nekem egy 1:20 csigahajtásom, annyira új, hogy én tekertem bele kézzel az első szögcentimétereket.

Tudom én ezt ehhez használni 48V körül?
1/8-os, MOM motor.
A többi adatára most nem emlékszem.

Tudom én ezt a motort

ukcge40u

...használni a forgatóhoz?

Miért ment el, mielőtt befejeztem volna????
Neki előbb jobb lett, mint nekem????
[#rinya][#rinya]

ukcge40u

Megírtam levélben is.
Végülis is gravírozni fogok ... csak előtte lerabolom vele a felesleges anyagot... [#vigyor1][#vigyor1][#vigyor1]