Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Milyen a menetemelkedése?
Apropó polírozott... nem is hülyeség felpolírozni a menetesszárat :)

000000000

Ezt nem tudom ismeritek e?
http://cnczone.com/" TARGET=_fnew>CNCZone
Érdemes a képtárat nézegetni!

j3rx6bsjd

Az e-Bay-ról rendeltem,ezen az oldalon sokmindent találhattok:
http://stores.ebay.de/CNC-Maschinen-Shop_W0QQsspagenameZl2QQtZkm" TARGET=_fnew>e-Bay

000000000

Polírozás mellett ajánlom a teflon spray-t. Igen tartós teflon bevonatot képez a menetesszáron (és a mozgó alkatrészeken), utána ugyanúgy lehet zsírozni. Cökken a surlódás és a kopás. Fura jószág, mert olyan mintha beépülne a fém felületébe. A kocsiban a vízpumpa évek óta visított, mindennel bekentük. 3 hónapja lett teflon spray-el lefújva és azóta meg sem nyikkant. (ez nem a TV Shop:))

wdctpb5az

És ilyet hol lehet kapni? Mármint sima barkácsboltban ill. bevársárlóközpontban is?

Bicska

000000000

Ez az ebay oldal nem semmi. Talán valamelyik cég itt szabadul meg a fölösleges raktárkészleteitől?

000000000

Légyszi,légyszi!
Mert hogy vizuális tipus vagyok.

000000000

Ha jól tudom még a teszkóban is van.
Molyoló képet akarsz?
Különben a sima anyákat lecserélem acélra, a menetesszárat pedig rézre... csak hogy kb. egyformán kopjanak.

000000000

Ja a cserével kapcsolatban várok ellenérveket is. Mármint szerintetek mennyire tartós a réz meneteszár? Az biztos, hogy a megmunkálása szebb és surlódása kisebb.
ui.: bocs a flood-ért :)

wdctpb5az

Én úgy tudom, hogy a réz nem helyettesíti a bronzot. Szal mindenféleképpen a szerkezetben az acél mellett bronznak kellene szerepelnie (persze tudom, hogy réz cucc sokkal könyebben beszerezhető)E mellett sztem jobb, ha a menetes szár az acél, mert arra nehezedik azért némi nyomás, ezért előtérbe kerülhetnek azok a tulajdonságok, amik csak az acélnak vannak: szívós, merev még is rugalmas=visszanyeri az alakját..

Bicska

wdctpb5az

Boccs, azt elfelejtettem, hogy én elég brutális mechanikákban gondolkodom és azért törekszem a strapabíroságra. Sokak által már épített kis gravírozógéphez nem szükséges minden apróságra figyelni..

000000000

Köszi a választ... én jelenleg egy kompakt gépet építek, de tervben van egy nagyobb kb. 200×150 cm-es munkaterülettel (asztalosipari marásokhoz)
A rézre csak azért gondoltam mert szebb a megmunkálása. Talán holnap sikerül elmennem a Fabory-ba, ott majd megnézem milyen minőséget kínálnak acélból. A bronznak milyen mechanikai tulajdonságai vannak, amitől célszerűbb használni? (bronz tömböt még tudnék is szerezni, a megmunkálás probléma)

000000000

Igen, azt szeretnék.Építés előtt vagyok és minden ötlet érdekel.

wdctpb5az

Maga, hogy ötvözet, az ón teszi olyanná a súrlódási tényezőjét amiylen. Mélyebben én se merültem bele a dologba.:) Egyébként én sem tudtam megoldani a strapabíróság problémáját. Nem azért, mert nincs hozzá szerszámom vagy tehetségem, de hosszas tervezés, anyagválogatás és pénzügyi számolgatás után rájöttem, hogy olyan marógépet amivel acélt is tudok marni akár 30mm-es marófejjel, házilag "olcsón" képtelenség csinálni. (nem véletlenül 1 tonna egy ilyen gép, meg öntöttvas..meg 380-as bika motor van benne:) ) Lényeg=megoldás: kellett vennem 1 igazi régebbi marógépet..most azt alakítom cnc-vé.

Bicska

000000000

A Fabory-boltban polírozott acél orsó Tr16x4 1m 3150+Áfa, Tr12x3 1m 1975+Áfa. Bronz anya Tr16x4 átm.36x32 8025+Áfa, Tr12x3 átm.27x18 5625+Áfa. Tavalyi árak!