Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Én amit láttam, az olyan hajszál vékony volt, hogy csak lestem. Cserélgette is a gazdája sűrűn! (Nyomada ipari szakkiállítás, német kiállító) Én is 0.5-0.7 körülit használok, de viszonylag nagy a vágási szélesség. Meg keményebb hab esetében 46-50V is kell neki.  
Talasztalta valaki, hogy a HŐ beszorul a habba? Vagyis keményebb habok vágása esetén a hab közepén homorú felület alakul ki, mert a szál bent a hőszigetelő anyagban nem tud visszahülni. Én vágtam egy hópihét, és nem jött ki, mert a külső felületen jó volt a vágás, csak belül összemelegedett az egész!
Ha valaki nem érti szóljon és küldök fotót!

000000000

Ismerős a dolog, valóban késik kicsit a vágószál a keményebb habokban, legalábbis nálam ez eredményezte a nem megfeleő vágási alakot. A hőmérséklettel nem volt gond. A megfelelő vágófeszültség és sebesség beállítása sok kísérletet igényel. Nekem a 8-8.5 V lett megfelelő, de ezt a vágószál paraméterei befolyásolják. Nekem szerencsére nem szakadt sokszor, csak a hőtágulással volt némi gondom.

000000000

Én állandóan feszítem rugóval.

000000000

A Mech 10. alatti Szabolcs gépén van ilyen megoldás is!

9v9rb6gau

slogan:
Mennyi lenne a Sanwa RD6000 ára?

gépész

000000000

000000000

Van valakinek tapasztalata az SKF lineáris csapágyairól?  

Nem sok ötlet van a hajtásokat illetően, leszámítva a golyós anyát, és a (legalábbis nekem) méregdrága golyós orsót. Ezért leírom az én megoldásomat: Az OBI-ban lehet kapni különböző profilú előfúrt acéllemezeket, fa vasalatokat. Tengelyenként egy lapos (180×40×3mm), és egy derékszögű (90×40×3mm)profilt használtam. Méretrevágás után, a gyári furatokat használva összerögzítettem őket egymással szemben. Távtartónak a rögzítő csavarokra húzott 17mm hosszúra vágott alu csövet használtam. a középen lévő nagyobb furatba került 2db anya, 3db alátéttel (alátét-anya-alátét-anya-alátét). A 4db rögzítőcsavart gyengén meghúzva és egy 8-as csavar segítségével beállítottam az anyák egymáshoz való viszonyát. Sok vacakolás után meg lehet találni azt a pontot, ahol a kotyogás, és a súrlódás a legkissebb. Beállítás után meg kell húzni a csavarokat, esetleg még egy kis korrekció szükséges (korrekció esetén, újra rá kell húzni a 4db csavarra).  
Tudom, hogy ez nem a legprofibb megoldás, de figyelembe véve, hogy szánonként még az 500Ft-ot sem érte el az ára, és jó beállításokkal merőleges irányban kottyanásmentes, úgy gondoltam megosztom veletek. Ha kell kép küldhetek.

fiztwshhk

Kép az jó lenne, mert igy elsö olvasatra nehéz elképzelnem...
Admins@RogerCo.hu
Köszi.

000000000

000000000

000000000

000000000

000000000

Van valakinek tapasztalata a trapézmenetes mozgatásról? Ilyen orsót és bronzanyát lehet kapni. Igaz. hogy drágább, de precíznek tűnik. Csak az a kérdés, hogy mekkora a súrlódása?

j3rx6bsjd

Nekem kb.1-2 hét múlva érkezik postán a 12x3-as trapézmenetes orsó polírozott felülettel bronz anyával,ha megjön közzéteszem a tapasztalatokat,összehasonlítani nem tudom, mással,mert nincs tapasztalatom ez az első próba.
Ezt tünt a legjobb választásnak ár/precizitás viszonylatban.

000000000

Hol és mennyiért rendeltél trapézmenetes orsót és anyát?