Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

svejk

Hát ez az!
faipari gépnél az M16-ot (2mm-es emelkedés) igencsak kell pörgetni, amit a több mint 2000 mm nem fog szeretni...
a súrlódási veszteségről nem is beszélve..
nem olyan drága az a 25x25-ös golyós hogy ne lehessen megfizetni...

4um5b65d

A 16-osat nem lehet nagyon megpörgetni mert kihajlik mint a pinty. Jól számolom ? 1000-es fordulattal 1 percig tart míg végig ér? 1000-nél a rúd közepe már "kiugrik" a helyéből.....Talán sokkal megfelelőbb lenne a fogasléc vagy a lefektetett lánc...

000000000

Bizony kene a jo nagy menet emelkedes...
Megpedig trapezbol vagy meg inkabb golyos orsobol.  

Farkas Ádám

Én a helyedbe bemennék egy komolyabb csapágyboltba és bordás szíjat vennék. (az gyorsan is megy. és nincs nagy súrlódás)

robroy007

Üdv ha jól emlékszem Hiltiéknél a menetes szár 6-8 eFt körül van rozsdamentesből 35 eFt asszem

e3h0cv4ph

Erre már gondoltam én is, a kérdés, hogy mennyire nem olyan drága? Tudnál tippelni! (persze anyával együtt kéne)

svejk

nem akarok más üzletébe beleszólni inkább kérdezd D.Lacit...

3vv2btrhv

Ha segitenél abban , hogy a tervezett gépemhez mekkora bordás szij lenne megfelelö , azt megköszöném .(csevegö szobában van kép rolla )

000000000

Ha javasolhatok valamit, 1000 mm felett már ne a bordásszíj mozogjon, hanem a meghajtó motor.

3vv2btrhv

Ahol most dolgozom . ott van egy gép ami bordás szij meghajtású , és joval 1m feletti az egyik szán . Igaz végig alátámasztással van megoldva .

e3h0cv4ph

Ma megmértem pontosan a gépemen és elég lenne a 2m -es (2000 mm) darab is, (kicsit máshová kell tennem a csapágyazást de megoldható).  
Úgyhogy nekem a 2m -es 16 os menetes szár is elég lenne, a kérdés csak az, hogy megpörgethetem -e azt 1000 1/ford -al vagy nem. Mert itt többen írjátok, hogy hát az már nem túl jó meg lehet, hogy kihajlik, berezonál. Most akkor jó vagy nem? Mert eleve halálra ítélt dolgot nem szertnék csinálni.
kössz:TT

3k74cecek

Szerintem nem fogja bírni. Jól írták, berezonál és megszorul.[#szomoru1]

000000000

Én, nemmennék 30- as alá, vagy zártrendszerü fogasszíj  hajtás. 30 alatt esetleg, az anyát pörgetni. De, 25 alatt már az is problémás lehet ilyen távon.

4um5b65d

Eleve halálra ítélt ! A saját önsúlyától is belógna....Forgáskor meg akkora kilengése lenne, hogy nem mernél mellé állni, aztán egyszercsak reccs.....