Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

y9au2mspr

Viszont ha jól értelmeztem akkor áz általam írt feszesség már sok is.

r5y7cufaj

sziasztok!

Segítséget kérnék, egy golyósorsót szét kellett szednem, pontosan nem tudom hány golyó volt benne. Leírást találtam róla, de a golyók számáról nem ír. Esetleg tudtok tippet adni, hogy rakjam össze?
Erről van szó:  http://kepfeltoltes.hu/view/140811/20140811_113058_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/140811/20140811_113058_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Köszi

keri

Ha visszapakolod a golyókat, akkor egy golyónál kevesebb hely marad hézagnak a golyósornál.

Én úgy szoktam hogy bezsírozom és betolom az orsót a golyóvezetőhöz félig és elkezdem belepakolni a golyókat csipesszel a zsírba beleragasztva.

Svejk ugyan így csak zsír nélkül.

istvan58

Én is zsirba raktam csipesszel majd beletoltam egy pvc csövet aminek a külső átmérője megegyezik az orsó menetfenék átmérővel majd az orsót ugy tekertem be hogy a csövet kinyomta, igy tutti nem esnek ki a golyók.

etc77f5nr

Üdv! Lineáris kocsit mivel és hogyan szokás tisztítani? Nem szívesen szedeném le a sínről, mert nem akarom elcseszni a golyókat, de ha nincs más marad a szétszedés. Mivel érdemes pucolni? Benzin, brigeciol? Gondolom a víz nem tesz neki jót, de a brigeciolt azzal szokás lemosni, ha jól tudom.

PITU

szia
az ilyen golyós cuccoknál van egy szabály
telerakod golyóval , és maradni kell a végén hézagnak
ha annyi golyó megy bele , hogy a végén pont összeér.....  akkor EGY GOLYÓVAL KEVESEBB !!!!

hostya

Ha alaposan szeretnéd kitisztítani, akkor bizony le kell húznod a sínről, sőt a műanyag "végelemeket" is el kell távolítani ...
A fenti műveletet egy tálca(tepsi) fölött csináld, és akkor nem fognak elveszni a golyók.
Gázolaj, benzin, féktisztító spray.. stb
Összerakás előtt olajozd be az 'alkatrészeket' pl. olajba merítéssel, ecseteléssel stb.

etc77f5nr

Az a baj, hogy elvileg 2 különböző golyóméret van. Hiwin hgr20 és hgr15-s kocsik. Szétszedés után nem tudom megmérni, hogy melyik mekkora.

keri

Ha nincs különös oka akkor ne szedd szét, csak nyomj bele zsírt.

Ha belement valami amitől akadozik, akkor pedig nem úszod meg a szétborítást. Benzin, gázolaj, brigéciol-víz-szárítás. Motorszerelésnél én szoktam bármelyiket alkalmazni. Mondjuk ilyen finom szerkezeteknél az 2T benzint, vagy gázolajat részesítem előnyben, mert azok egy alap kenést is biztosítanak, a vízzel meg megkaphatja a rozsda ha nem szárítom meg gyorsan, szóval a brigéciolt inkább a durvább és koszosabb szerkezeteknél szeretem, majd nagynyomású mosóval mosom át, az minden olajsarat leszed :) de ide az túl durva.

A műanyag cuccokat érdemes lehet leszedni róla ha már úgy is átmosod. Az NBR gumi tömítések bírják a benzint és gázolajat, de a keményebb műanyag alkatrészeket nem tudom miből vannak, arra azért nem esküdnék, hogy azok is bírják.

hostya

Egy kocsin belül kizártnak tartom hogy különböző golyóméretek lennének. (persze ettől még előfordulhat, de én még nem találkoztam ilyennel..)
Egyszerre csak egy kocsit vegyél kezelésbe.. :)

etc77f5nr

Csak ha szétborítom egy tálcára, akkor összegabalyodnak a golyókák :) Valaki már szedett itt szét ilyet, amit publikát is, és ha jól emlékszem akkor a két golyóméret között századok voltak :(

keri

Egyszerre csak egy kocsit szedjél szét. A HiWin kocsikból nem esik ki a golyó lehúzástól, csak visrosszakáskor kell vigyázni, mert ha megfeszül akkor kipattanhat.
De amúgy is tálca felett csináld mert a padlón rossz keresgélni a golyókat :)

keri

Kocsin belül tuti nincs eltérés, a két kocsi meg nem fog összekeveredni.

keri

Amúgy nem századok, hanem ezredekre illik összeválogatni a golyókat, de ha nem veszíted el akkor ez nem fog gondot okozni.

etc77f5nr

Az alsó és felső sor között van eltérés egy kocsin belül? Vagy rosszul tudom? Annyira nem gáz amúgy, csak sínnel együtt macera takarítani a kocsi benzinben, de szerintem úgy is belelehet mártogatni. Teszek egy csavart a sín végébe, hogy ne csússzon le a kocsi és mártogatom. De ha kijönnek a golyók és eltérőek egy kocsin beül akkor megvadulok :)