Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

hostya

Kihívásnak nem rossz.
De gyakorlati haszna nem sok van.. :)

keri

A "Menet nélküli golyós orsó" is arra utal hogy  nem tudott angolul aki ezt írta :))

PSoft

Akkor...http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Gorgos_anya/PSoft-anya8.jpg" TARGET=_fnew>az enyém is "golyós orsó"!:)
Hisz...vannak golyók a csapágyakban!:))

s7manbs8

Most látom , hogy ez nem jó semmire ... :)

9pk59nuy

Szépen megcsináltad a képen levő görgős anyát!

Én azon töröm a fejem, hogy sokkal kisebb méretben 2db görgővel lapos kivitelben el lehet-e készíteni? Volna hozzá pici csapágyam is. Te a görgőket esztergáltad, vagy kiszerelted valamiből?

PSoft

Köszi...régi darabok ezek már,még az első gépemhez készültek.:)

Bronzból esztergáltam a görgőket,két végükben csapágy.
A három görgő faxán központban tartja az "orsót".
Két görgővel...nem tudom,de valószínű,hogy nehéz központban tartani az orsót.
Szerintem,"kimászik" a görgők közül.:(

s7manbs8

Nekem mivel az egyik görgőm nagyon kajla lett, kettő hajtja a gépem és nem megy ki közüle az orsó igaz az elég vastag 20mm átmérőjű az orsója.

s7manbs8

Véknyabbnál lehet probláma inkább.

9pk59nuy

Én 8mm-es orsóra szeretném. Azt gondoltam, hogy ha a görgő hossza kb 5mm (1mm emelkedés) akkor az L/D viszony szerint elég zömök lehet a konstrukció. azon még töprengek, hogy a keret végébe betegyek egy az irányt tartó rövid bronzanyát.  

Jó hír, hogy elektron-nak megy 2 görgővel.

y9au2mspr

Sziasztok.

Egy T5 16széles szíj 3000 mm hosszban mi alapján tudnám meghatározni,hogy kellően feszes? Nem szeretném túlfeszíteni. Most 2500mm szabadon van és 5mm mindkét végén az asztaltól mért magassága. A közepén is a levegőben van 2-3mm-re elemelkedve.

m6j2vsrdz

"A szíjfeszítés (tengelyhúzás) beállítása  
A szíjfeszítés beállítása többféleképp végezhető el.  

Szíjbehajlás mérésnél a feszes szíjágra adott, meghatározott nagyságú terhelőerő alatt  
a szíj behajlása a tengelytávolság 1,5 %-a lehet.  
 Hossznyúlás mérésnél először a szíj-szíjtárcsa hézagmentes kapcsolatát biztosítjuk.  
Ezután a szíjfeszítést addig állítjuk, amíg a szíj nyúlása el nem éri a kijelölt mérési  
hosszon a 0,5 0,75 %-os értéket.  

Alakzáró, fogasszíj hajtásnál a szíjfeszítés: Fh 1,2Fk. A beállítás geometriai méretek szerinti  
elvégzése nem nélkülözheti a szíjfeszítés nagyságának meghatározását, amely a tengelyek  
tervezéséhez, a csapágyak kiválasztásához szükséges. A szíj feszességét előírt járatási idő  
után ellenőrizni kell.  
"
Svejk linkje 30.old.

ncw4w5nca

Hátha valakit érdekel a tegnapi projektem. Gáztakarékszelep Védőgázhoz, PB reduktorból.

Nem kell mást csinálni, csak a reduktor közepén található nagy csavar alatt lévő 0,8-as rugót, ki kell cserélni 1,5-ösre( a méretek a rugó anyagára vonatkoznak)Hatására megszűnik a gyújtáskor tapasztalható nagy gázkiáramlás, így kis ráfordítással komoly összeg takarítható meg.

http://www.imgserv.com/images/2014/06/24/cWuNGRQ.jpg" border=0>

http://www.imgserv.com/images/2014/06/24/suMdF.jpg" border=0>

y9au2mspr

Köszönöm. Belenéztem,de eléggé zavaros.