Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Tehát szereztél olyan csapágyakat amihez nem létezik tengely. Ügyes :D

PSoft

Talán,valamelyik A3-as Epson,vagy HP nyomtatóban futkorászik ilyen,14-es lineáron a fej.

s7manbs8

Nem, ezek is bontottak valahonnan, csak elég régen megvan és ha én bontottam is szét már nem tudom miben volt ilyen. Csak ha már megvan, lehetne használni ha lenne párja legalább, vagy kettévágom és lesz egy rövid pl. ha egy ideig nem találok, szétvágok mindent ...

PITU

s7manbs8

hostya

Nekem van egy 1060mm hosszú, átm.14-es krómozott köszörült rudam (nem edzett!).

Ez kiad 2db 500-ast, ha gondolod kettévágom, és elkészítem a neked megfelelő végkiképzést is (csap, menet..stb).
Ha érdekel, küld egy rajzot.
2db 500-as végkiképzéssel 3000Ft +posta.

s7manbs8

Jó, kösz az ajánlatot, majd megnézem, a pontos mérete mennyi átmérőben századra ? Ha azon gurulnak a görgők kikezdi hamar ? Most megyek el épp, majd még megnézzük a dolgot, OK. Itt leszek tudod úgyis később, holnap vagy ilyesmi legkésőbb.

s7manbs8

Na még van egy 16 mm átmérőjű 550mm körüli rudam is csak arra meg csapágy nincs ...

s7manbs8

Ez is valami krómozott lehet le is van jönve róla itt ott kis rozsda de ezeken nem inkább persely szokott csúszkálni ?

hostya

A rúd átmérője: 13,94 - 13,96mm
Ezek valóban sikló csapágyakhoz vannak kitalálva, de kompromisszumokkal lehet használni golyós perselyekhez is..
Ha a meglevő csapágyakat, ill. rudat is nyomtatóból bányásztad ki, akkor az a rúd sem edzett, mégis golyós persely van/volt rajta...
Lézer gravírozóhoz (kis terhelés/nagy sebesség) szerintem megfelel.

PSoft

Lehet,hogy csak nekem nem volt szerencsém(eddig)nyomtató bontáskor golyós perselyt találni?[#nemtudom]

Kizárólag sikló csapágyakkal találkoztam eddig.:(
A régebbi típusokban,még bronz,ma már inkább,valamilyen "kopásálló" műanyag szokott lenni.

hostya

Úgy tizenéve a MÉH telepen találtam egy A2-es sík plottert, azon golyós vezeték volt, de a rúdon látszott is a nyoma rendesen.
Ott is hagytam...

remrendes

Jo napot mindenkinek!
Azt szeretnem kerdezni, hogy mennyire jok ezek a linearis talpas tengelyek? Meg soha nem volt vele dolgom.  
Y iranyrol lenne szo, es eleg nehez a gantry.  
Valamiert a csapagy kevesbbe szimpatikus, mint a teljesen zart verzio, az viszont tetszik, hogy a tengely vegig ala van tamasztva.
16mm vastagsagban gondolkodtam, linearis tengelybol 20-ast vennek. Esetleg van valakinek ezzel tapasztalata?

s7manbs8

Kösz, ezt nem vettem észre sem, küldheted, kell, amint tudod, csak ketté kéne vágni, végét nem kell megmunkálni, majd csinálok neki tartót, úgy könnyebb postázni is, emailben folytathatjuk. Köszönöm.

Farkas Ádám

ma délelőtt összeraktam egy daraboló firiszt :) még a kenő adagolást kell automatizálnom. Nem egy szépség de szépen forgácsol :)
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/firisz/dsc_1612.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/firisz/dsc_1613.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/firisz/dsc_1615.jpg" border=0>