Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Abban benne van az övé ez egy másik lenne. :) Lehet a szervóvezérlő pl. ami a tárcsáidat meg az encoder optódat is érzékeli is pl.

s7manbs8

Olyanra gondolok, hogy elő meg hátlapot azt én kivágnám majd, amilyen e kell még azt be kell rajzolnom, meg olyan méretre, amekkora doboz lenne, dobozt nem szeretnék gyártani, biztos van az készen valamilyen fajta, ami megfelelne valakinél, valahol.

PSoft

Mutass má egy képet a belsejéről,hogy laktad be!
Aztán,majd...meglátom,kell-e a másik doboz!:))

KoLa

Ha esetleg még vastagabbal vágod is el, akkor is csak esztétika, az a, 2-3 mm elszíneződés! ott úgysem használod semmi komoly dologra, a lényeg hogy sikerüljön derékszögben elvágni a megfelelő helyen!

s7manbs8

Ha láttál má cigány putrit, kb. olyanra sikerült, na meg vagy elégedve. :)

PSoft

Aztán,ha nem derékszög az a derékszög,az se nagy baj ám!:)
A szép görbe se csúnya.:)
(ott,úgysem használod semmi komoly dologra)
[#vigyor2]

KoLa

Azé' adjuk meg a módját! Milyen az a "szép görbe"?

PSoft

Hát,amelyik nem csúnya!:))

r5y7cufaj

Pont azt írtam, hogy hűteni kellene ezért szerintem nem jó a flex.
Nem értettél félre?
"Vágjad csak nyugodtan "flex-el" vékony,0.8-as vágólappal,mint ahogy © kari is mondja!
(ha akarod,hűtheted is közben) "
Üdv!

ncw4w5nca

Vágjad csak nyugodtan "flex-el"A képződő hő nem fogja deformálni, hisz csak a legvége melegszik fel, az is egyenletesen, és kis mértékben. Ha vékony koronggal vágod még el sem színeződik. Üzem közben pedig a kocsik talán soha sem mennek a vágás közelébe.

r5y7cufaj

PSoft

Nem értettelek félre!

De,ha szerinted nem jó a flex,akkor NE vágd vele.
Nem csak a "folyóvizes" hűtés létezik.
Kapásból tudok mondani kettőt/hármat,ami otthon,hobby körülmények között is megoldható.
(ha annyira hűteni akarod)
Előttem is,utánam is mondták,hogy vágjad nyugodtan...akár szárazon is.

Sz.József

Megerősítem...
Hátha nyom valamit a latba Almacsutkánál. :)
Én 1mm-el  vágtam 15-ös sínt 115-ös koronggal.
Ha nem kapkod vele az ember még csak el sem színeződik. (hűtés nélkül)

s7manbs8

Ma meg kimostam a csapágyakat, ami a 104mm rúdhoz való, amit múltkor kérdeztem is hol lehet kapni még egy 500mm hosszú 14mm köszörült rúd kellene, hogy valami egy tengelyt összerakjak belőle, ha már megvan egy jó része, ha van valakinek ilyenje szólhatna.

s7manbs8