Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

andrasbsl

Lehet köködni rá, de ahhoz képest hogy miből van elég jól működik.

http://youtu.be/TZjDp7jhJRE" TARGET=_fnew>vidio

s7manbs8

Ha szerszámot cserélek megmunkálás közben, utána azt hogy lehet a nulla Z pontját beadni neki, milyen módszer van rá, valami spec g kód meg valami nullázó kütyü ? Tehát nem tudom pont hol lesz a nulla pont, ahogy sikerül menet közben betenni, erre kellene valami módszer.

KoLa

A szerszámtáblát használtad már?

PSoft

"ahogy sikerül menet közben betenni,..."

Most ez komooooly???
Rengeteg módszer létezik,de ezt Neked tudnod kéne.
Te még,...fiatal ember vagy!:)))))

Thowra

Én egy "etalonnal" veszem fel. Egy kis fémlap egy dróttal ami a Z limitre megy, a "kapcsoló" másik szála egy krokodilcsipesszel a szerszámra kerül. Felrakom a csipeszt, odarakom az etalont a munkadarab megmunkálatlan részére és elindulok lefele a Z vel. Ha a szerszám leér, záródik az áramkör és megáll. Ezután vezeték le, etalon ki és kézzel (goto) ráteszem az etalon vastagságát és kész. Mivel kezdő vagyok így sajna nem egy szerszámtörésem volt és ezt a módszert találtam a legegyszerűbbnek a visszaállításhoz.

KoLa

Ne bánccsad már! Még most kezd éledni a gépe!semmi gond! jönnek elő a problémák!
Tudakozódik a barátunk![#wave][#eljen]

kuv5p7226

Nem tudom milyen gépen dolgozol, de pl. az enyémen nem lehet a szerszámtáblát módosítani menet közben.

KoLa

Biztosan a Mach3 lehet!
Ezt szerszámbehívással kell megoldani!
nem menet közben, hanem előre beírva a kódba, de ezt a Cam tudná !?

PSoft

Értem ééén!:)

Az ember,csak a barátot kérdezheti,még ily...kényes témában is.:))
[#papakacsint][#wave]

KoLa

[#wave]Milyen jó hogy ilyen sok barátunk van!

s7manbs8

Jó, de tehát fut a g kódom és szerszámcsere közben hogy tudok még méricskélni is ? Nem Mahc3 vagy akármit használok, saját gyártású programom van, csak nem tudom ezt hogy szokták csinálni más programok pl. vagy valami nullázó parancsot használnak erre külön, M kóddal pl ? Épp ezt kérdezném. Írtam egy kód generálót most tegnap, meg ma és annál jó lenne szerszám csere közben, de hogy ne kéne szétszedni több részre és külön kódként futtatni, mert úgy meg tudom csinálni nyilván, hanem úgy lenne jó, ha szerszámcsere parancsra egy olyan kód futna, ami kimenne szélre egy ilyen szerkentyű felé és magától nullázná a szerszámot pl.

Ja, most éledezek én is meg a gép is ... :) Közben meg egy kört próbáltam egy netes g kód megjelenítővel megnézni és érdekes módon egy egész kör nála 3/4 kör lesz vagy valami nem jól van megadva lehet mindjárt megmutatom azt is.

s7manbs8

Ja, menyasszonyt nem adod kölcsön ? :)

s7manbs8

Jó, hogy itt a társaság,lehet kérdezgetni.

KoLa

PSoft

Ma délután is mondtam Neki,hogy...menny asszony!:)
Szerinted,hol van most?
Alussza az igazak álmát.:))