Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

[#eljen][#eljen][#eljen]
Na ez szakszerű volt!

KoLa

Csak egyszer használom évente kb!
A g28.1 elé kell egy m2! (ez a funkció nem megy a Linuxcnc-n)

KoLa

A LinuxCnc ( eszterga mód ) m0 mondatban állítja meg a program futását és a főorsót! a hűtést bekapcsolva hagyja!
Addig vár amíg a folytatás gombot meg nem nyomom! tehát itt egy másik gombot kell megnyomni,nem a start-ot!

KoLa

Az lemaradt hogy, a főorsót indítani kell m0 után itt is!

vvvsmkgjx

Az lenne a kérdésem, hogy készített-e már valaki házilag golyósanyát? Egyáltalán lehetséges lehet-e?

000000000

Persze, mikor az asszonyt meghülyítettem...

vvvsmkgjx

Tehát nem. Ennyi is elég lett volna :)

w0hgtwf3w

Én már olyat vettem el ....

000000000

Szia,

Nem hiszem, hogy bántani akartak.
Gondolj bele, golyós csapágyat sem szoktak csinálni, pedig nagyságrendekkel egyszerűbb lenne.
Házilag azért nem lehet elkészíteni, mert a házi, hobbi gépek nem képesek elérni azt a pontosságot, amit a golyósanya gyártásához kell.
Pont fordítva, golyósanya kell a hobbi gépbe, hogy jó legyen.
Szerintem olyan gép, amivel golyósanyát lehet készíteni, az nem hobbi gép, max. a gazdájának ez a hobbija, de a gépe profi.
Másrészt nem éri meg, egyet-egyet legyártani horribilis költség lenne az árához képest. (Ugyanolyan minőség mellett).

vvvsmkgjx

Nem vettem fel persze, de nagyságrendekkel szebb választ kaptam tőled. Csak az érdekelt volna, valaki kísérletezett-e már hasonlóval és a nálam jóval okosabbaknak milyen tapasztalati vannak. Köszönöm az építő hozzászólást.

keri

Ahogy leírták nem érdemes, olcsóbban kap az ember mint ami macera lenne vele, de görgős anyát azért csináltak már, főleg régebben amikor még nem volt elérhető olcsó golyós anya.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Gorgos_anya/PSoft_anya11.jpg" TARGET=_fnew>Ráadásul ebből a társaságból.

000000000

Én is második éve gyűjik rá. [#integet2][#integet2]
Van amit nem tudsz megkerülni.
Nézd meg a céljaidhoz szükséges alkatrészek elérhetőségét, és árait.
Én is ezt tettem, én famaráshoz (nagyon max. aluminium marás, de ez nem elvárás), és plazmavágó mozgatáshoz fogom építeni.
Ehhez elég lenne fogasléces megoldás is.
http://www.legacycncwoodworking.com/" TARGET=_fnew>Legacy Woodworking
Amint végnéztem az árakat, valamint az ehhez szükséges megmunkálás árait, úgy döntöttem, hogy külföldról hozom be, és golyósorsós - végig alátámasztott lineáris csapágyas mechanikát választottam.
Egy helyről vettem, minden méretre vágva, végek megmunkálva, csapágyak, kuplungok, stb. összepasszítva.
Ha összeírod az alkatrészeket, akkor a végösszegben nem jelent akkora különbséget, mint amekkora előnyt.
Úgyis rengeteg időbe kerül, míg összerakod, csak azt vedd meg, ami éppen beszerelésre kerül.
Mondjuk a mechanikát érdemes megvenni előre, mert csak jobb, ha a kezedben vannak az orsók és sínek, mielőtt kezded összehegeszteni az asztalt.
Utána ráérsz megvenni az elektronikát.

000000000

Szia, tessék egyszerűen érthetően válaszolni: nem.
Mit kell körülírni, bonyolítani. Azt nem kérdezte, hogy miért.  
Ha glazbox lenne, azt mondanád, hogy előbb gyártsa végig az skf csapágysort. Szerezzen gyakorlatot. És ha úgy találja, hogy havi 150 ezer db rendelése lesz, indítsa el a gyártást...   :)

vvvsmkgjx

Én tényleg csak azért gondolkodtam rajta, mert érdekel a dolog. Megnéztem és elolvastam jó pár dolgot a működéséről és hogy hogyan készül. És az nem baj, ha megvan a mit miért is. Én örülök annak ha segítenek. A gépépítés még csak fejben van meg, de a jövőben én is szeretnék építeni egy gépet, ami amennyire csak lehetséges az enyém legyen. Értem ezalatt, amit lehet ésszerű keretek között magam szeretném elkészíteni hozzá. Egyenlőre szedegetem magamra a dolgokat hozzá, mint tudjuk mindannyian ez 0-ról egy elég hosszú folyamat. Bármiféle szakszerű hozzászólást szívesen veszek.

keri

Szerintem megfontolandó a trapézmenetes orsó készlet. Sz.Józsi kifejezetten igényes darabokat gyárt és a golyóshoz képest nagyon olcsó.

Persze vannak hátrányai. Nagyobb az ellenállása, meg nem lehet túl nagy fordulattal használni, de valamit valamiért.
Esetleg fogasszíjat vagy fogaslécet is megfontolhatod, bár a jó fogasléc az drága.