Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

A varrógép, hímző gép téma egy tipikus szinkron vezérlési feladat. A Mach3-et felejts el erre, ide speciális vezérlőprogram kell. Olyan ami a központi tű főhajtómű (mester) pozíció adadai alapján az igen nagy dinamikai képességű X, Y hajtás megoldással "rángatja" az öltéstávolság paraméter és varrási pálya alakzat mentén a kifeszített varrandó anyagot. A főhajtómű először lassan indul, majd begyorsul üzemi tempóra, amit még bír követni a mellékhajtás.
Tipikus egységugrás dinamikai témakör, nagy sebességeknél határig feszített hajtástechnikát követel, csak sima léptető motor felejtős.
Ha érdekel komolyabban, előbányászom ezt a vezérlő progimat, valahol még megvan, mert már elég régen írtam egy speciális ilyen munka kapcsán.

sanka74

Szia! Érdekel a dolog, csak egyelőre nagyon vakon tapogatózom. Néztem gyári gépeket, igen borsos az áruk. Elsőre arra gondoltam hogy egy hímző varró mechanikát kellene átalakítani illetve kiegészíteni.

000000000

Igen, először szerezned kellene egy gyári varró-hímzőfej egységet, mert ezek is finommechanikai kis csodák, komoly géppark nélkül nem lehet ilyen mechanikát elkészíteni. Utána már a megfelelő tű szenzor adatok alapján el lehet kezdeni a többi egység összehozását házilag, de ha gyors gépet szeretnél, a dinamikai problémák hamar elveszik a kedvünket a "száguldozástól".

besirkyjh

Valoszinü igy is lehet , még az életben nem irtam macrot ezért csak a : general config - Stop spindle . Wait for Cycle Start  funkciot használom és nem kel semmit sem irnom csak egy Startot nyomni a csere után .

Mentem borozni :)

000000000

A tesóban vettem pár éve az axonynak egy hímző és varó gépet.
És adtak hozzá hímző keretet is, kézzel is frankón lehet vele feliratozni stb..kb 20cm -es keret...már csak mehanika és egy jeladó a tű állásáró kellene rá a többi adott..(brother)
Szerintem ebből indulj ki.

000000000

Van egy pár ilyesmi makróm,de ha mégsincs szerkesztek neked valót.

000000000

A keréknyomásra figyelj felirat hiányzik![#alien]
http://www.liveleak.com/view?i=9b7_1388141366" TARGET=_fnew>2 Bar

000000000

Szia, nekem egy Singer Quantum Fortuna van,  
egy külön adapter a hímzőkeret mozgató CNC egység...

természetesen Corelből működik...

sanka74

Szia! Saját készítés?

guliver83

Ahol én voltam katona, ott egy kicsit rosszabbul járt az egyik gyerek.
Ott ha jól tudom az Ural kerekét fújták és a gyűrű lejött!

robroy007

Az M1 azt a célt szolgálja, hogy pl megmunkálás közben méret ellenőrzést tudj végezni, vagy egy lefogatót kell áttenni mert éppen útban van a szerszámnak

láttam valamikor egy videót amiben dörzs hegesztést demonstráltak, alu teknőbe egy lemezt varrtak be a lefogatók a szerszám előtt szépen időben elemelkedtek aztán visszafogtak mikor már elment a gép onnan

ott programozva volt minden mozdulat de az M1-el manuálban is lehet bűvészkedni

KoLa

Mach3-al, esztergán, M2-t használtam, ha meg kellett fordítani az anyagot a tokmányban!
Leáll a főorsó és a hűtés, ezért! ezeket az M2 utáni sorban újból meg kell adni!
Az M2 addig vár, míg nem nyomok egy program startot!
Az M1-el nem nagyon foglalkoztam mert állította meg a főorsót, leírhatnád hasonló stílusban hogy mi a következménye az M1-nek!

s2k5ycubj

A siemens vezérlésnél az M1,M2 csak feltételes megállást eredményez,ha annak megfelelően áll egy programkapcsoló. Viszont M0-ra mindig megáll és csak ciklus startra indul újra. És ott is meg kell adni a kellő paramétereket (forgás irány és sebesség,előtolás) érdekes a szerszámot nem kellet,mert azt tudta és tovább használta.

s2k5ycubj

Az M0-t használtam ütközőnél is,beváltás után odaküldtem az ütközőt és M0. Azután ciklus start és indulhat a móka.

robroy007

fémtechnológiai táblázat 311 old.

M00 programozott megállás a gép leállítása a mondat feldolgozása után

M01 választható megállás úgy működik mint az M00 de csak akkor, ha a megállást választó kapcsoló be van kapcsolva

M02 program VÉGE gép (orső, hűtés) leáll a mondat feldolgozása után
.
.
.
M30 program VÉGE gép (orső, hűtés) leáll, egyidejűleg a kiindulási helyzetbe vagy program elejére való vissza állással, a mondat tartalma előzetesen kerül már feldolgozásra

a Mach-ban a M1 optional stop választó kapcsoló, második oszlop utolsó előtti épp zölden világít is
 http://www.cnc1.eu/files/images/stories/mach3/Eredeti.jpg" border=0>

Kola fordításhoz nem is célszerű M1 mert csak választható funkció a fordítás meg kötelező művelet és biztos mindig ha kimarad a művelet ütközés várható