Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Ez "finom" tubusos skf zsír, mint mustár...

000000000

Köszönöm az együttérző segítségeteket!

000000000

megtaláltam a 64. golyót, miután teljesen összeraktam az egészet :)

PSoft

Nem árt,ha egy golyóval többje van az embernek!:)
Jól jöhet az,...akármikor.:))

Szalai György

Szalai György

A kemény acél csapágygolyóban visszamaradó mágnesség (és ez miatt a golyók összetapadása) hogyan befolyásolja a futásteljesítményt.
A. Kit érdekel.
B. Nem jelentős.
C. Lemágnesezem.

Csuhás

Érzésem szerint a mágneses golyók miatti tapadó erők elhanyagolhatók a működés közben fellépő erőkhöz képest. Viszont ha mágnesezhető szálló por van jelen, akkor talán hamarabb koszolódik ha mágneses.

keri

B. Nem jelentős.
Mivel magas az ötvöző tartalma nem szeret mágneses maradni. Nem észleltem olyat hogy összetapadnának a mágnes elvétele után.

keri

Inkább a kenőanyag ami megfogja a port.

Amúgy meg a föld mágnesessége miatt minden mágneses egy kicsit.

000000000

Sziasztok, ki nyerte a bónuszt a teszkérdésben?

000000000

Egyébként ni a franc az a "futásteljesítmény"? A gugli mit fordított erre? kW? Nm/s? határfordulatszám? surlódási ellenállás? zajszint? élettartam?

000000000

mi a mértékegysége?

keri

Úgy látszik a mai nap a kvízkérdések napja :)

Élettartam, de csapágyaknál ezt úgy szokták megadni, hogy fordulatok száma egy adott terhelés mellet. Ha mondjuk fele akkora a terhelés, akkor kétszer annyit tud fordulni, vagy lineár esetén kétszer akkora távolságot tud megtenni.

Persze a valóságban nem teljesen lineáris az összefüggés, de nekem így tanították.

000000000