Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

PSoft

Köszönöm,mindkettőt!

Mármint,a "dícséretet"??,és a pasztafelajánlást is.:))
Nagy szó ez Tőled,nem szoktál Te,...csak úgy...[#worship]
Most aztán,...hátradőlök a fotelomba,....:)))

A galvánkorrózió,..nem igazán tartok tőle,de ha mégis,van nekem is ENSTO pasztám,amivel elejét tudom venni.
Meghát,kész az alucsavar kollekció is,majd figyelem a bronz/alu reakciókat,ha mégis nagyon morognának egymásra,majd kicserélem a csavarokat alu-ra.:)

PSoft

Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat,gyakorlati tapasztalatokat a kúpos hasítókkal kapcsolatban.

Beszorulás,motor megállás esetén,hasznos lehet egy irányváltó kapcsoló a motorra???

Erről nem írtatok.

000000000

Ha beszorul a motor már nem forgatja ki.
Ilyenkor jön a csőkulcs.
De én azért tettem rá:)

hostya

Mindenképpen hasznos az irányváltó kapcsoló.

A beszorult kúpot csőfogóval visszahajtod,kb fél-háromnegyed fordulatot, utána már a motor is kihajtja.
A másik, hogy ha nem ugyanabba az aljzatba kerül -alkalmanként- a dugó, akkor sem gond a forgásirány...

PSoft

Egyfázisú motornál,biztos,hogy nem forgatja ki.:(
Nincs indulónyomaték.:(((
De,...háromfázsú,mondjuk 3kW körüli motornál?
Persze,annak meg,kisebb az esélye,hogy beszoruljon.:))

Nohh,mindegy,irányváltó azért lesz rajta.:)))

PSoft

Nah,úgy van e.!!!

Erre,hirtelen nem is gondoltam mert,...nálam irányváltósak a 3f aljzatok.:)

c2nsu773m

http://cnctar.hobbycnc.hu/TTamas/AAA/AAA%20(1).jpg" border=0>
Ez a mechanikai ötletek oldal?

B.Tibor

Kicsit késve ugyan, de mi is gratulálunk, tényleg szép munka, ügyes kezekbe kerültek ezek a szerszámok, csak így tovább!
(Kösz a szép fényképeket a fórum nevében is!)

hostya

Az adok-veszek rovatban szóba került, (mert szóba hoztam...) a menetnyomó csavar.
Kinek milyen ötlete van arra, hogy hogyan készítik ezekre a K-profilú menetet?
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Menetnyom%f3%20csavar1.jpg" border=0>

svejk

K-profilt mángorló menetmángorlóval :))

Szalai György

Mi… az… hogy…”K-profilú” menet?
http://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Trilobular.jpg" TARGET=_fnew>(A trilobulárisat már tudom.)

4um5b65d

Itt nem a K profilú menetről van ugye szó, mert az nem létezik, hanem a K profilú csavarról.
Ez a trilobular valószínűleg ugyanolyan termék márkanév, mint teflon a DuPont cégnek.

hostya

Igazad van. :)  Nem fogalmaztam helyesen.

Tehát a  kérdés még egyszer:
Kinek milyen ötlete van arra, hogy hogyan készítik erre a K-profilra menetet?  

A trilobular elnevezés a "hivatalos", de a műhelyben (nem irodában), dolgozók jobban ismerik a K-profil; Poligon; elnevezést.[#wave]

4um5b65d

Gondolom ez ugyanolyan módszerekkel készül mint a hagyományos csavar (síkmángorlással) csak az egyik mángorlószerszám ciklikusan fel le mozdul 3-szor egy kör alatt. Talán a csavarnak külön megvezetés is kell , illetve forgatni is kell, nem úgy mint a hagyományos csavaroknál ahol a szerszám oldalazó mozgása forgatja meg a csavart.

Mondanám, hogy akár görgős mángorlással is készülhetne, de mivel oda 3db görgő kellene, azok meg nem tolhatók össze ilyen kicsi méretre, úgyhogy azt kizárnám.

000000000

CNC esztergán ez Robsy vezérlő progival kb. 5
soros G kód, ami meghívja a szükséges szinkron mozgásokat.