Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

000000000

Isten étessen és válljon egészségedre a rönkben lévő nemes nedű!!!

PSoft

Csatlakoznék az előttem szólóhoz.

Isten éltessen,az ötvenedik szülinapodon,na persze meg,még az összes továbbin is.[#eljen][#worship]

Mert,ugye jön ám az ötvenegy,meg az ötvenkettő,meg az ötvenhárom is nagyon gyorsan egymás után.:)
Én,már csak tudom.:( :))

Nyolcvan éves koromban az írásaidat olvasni?....üsse kő,majd,...felolvastatom valakivel.:)))

000000000

Hát igen, lassan hozzánk öregedtek! :))

s7manbs8

Régebben volt az a féle orsó anya megoldás hogy csapágyat kell ferdén tenni, az az anya, a csapágy rögzítéséről nem tudjátok hol van itt valami kép, milyen módon lehet beállítani, rögzíteni ? Találtam egy orsót meg hozzá csapágyat ami jó lenne úgy néz ki, csak nincs ötletem hogy csináljam.

Szalai György

#10339 és #10340-re.
Elmúlt ötven évem volt az út, ami idáig vezetett. Hat éve már, hogy együtt megyünk ezen az úton. Köszönöm a jó kívánságot és köszönöm, hogy itt vagytok, és hogy itt lehetek.

besirkyjh

Gyuribátyó jó egészséget a továbbiakban is !!

Bár féluton voltam a turámon az ominozus dátumon de igy utolag "Gyuri tura " - nak nevezném el ( tiszteletedre ) azt a 430,2km-t amit sikerült tekernem a Tisza Tó környékén a Nejemmel az elmult héten .

PSoft

Zoli!

Az a 200 méter,miből jött össze a 430km felett?:))

A "Balaton Tó" fele mikor jársz???
Vagy,....az már megvolt?,...és nem kerestél meg!!!

PSoft

Van egy korombéli kollegám,a "biciklispisti".

Napi szinten teker 30-40 kilométereket.
Csak úgy,.....megy,na meg,...jön.:))

PSoft

Svejk írta:

"...és a magyar nyelv szépségeiben bővelkedő válaszát!  
Tény, jó olvasni Őt! "

Tény,...jó olvasni Téged!

besirkyjh

Szia  

Egész pontosan ugy történt hogy indulásnál a lakásajtoban nulláztuk és érkezésnél ugyan ott szintén ( ennyit mutatot a kilométer ora ) .

Fogsz róla tudni ha arra járok :)
Most a bringán volt a hangsuly de a Virágkarnevál után még van vagy 10 nap ami szabad és ott van esély a "Balaton - Tó " -ra is ( akkor már kicsit csendesebb ) :)

kua93zk4w

Valakinek van ötlete forgó anyára?
Vagy készített már így gépet valaki?

7vpav5d32

A nagy gépemen ez van. Segítek ha tudok.
A hídon keresztül vannak hajtva az anyák.

http://hobbymaro.puhasoft.hu/csiki/gep.jpg" border=0>

kua93zk4w

Szia!
Érdekelne hogy oldottad meg.
Egyenlőre 16x6mm trapéz menetben gondolkodom.
Ebből könnyebb lenne később golyós orsóra cserélni mint ha fogasszíjjal oldanám meg.

besirkyjh

Figyelj a forgo anya buktatojára milyerint az állo orso minél hosszabb annál jobban "log" hajlik .
A 16mm -es átmérö kevés lesz mert ha a szánod valamelyik végén van akkor a trapézorsod ( sulyánál fogva ) hajlani fog még hozzá több mm-t , ez ahhoz vezet hogy az orso anya feszülni fog és hamarabb tönkre veri a csapágyazását illetve az orso átméröben "elhordja " az anyát ( olyan lesz mint egy homoru hordo ) .Probáld ki hogy egy 16mm -es anyagot támasz fel a kétvégén és mérd a közepén és a szélén a talajhoz a távolságot .

VViktor

Ez a szituáció fent áll az 50cm-es 16-os trapéz orsónál?
Mert pont most szeretném a faesztergámat szánosítani.
És mivel a motor elég gáz helyen van így arra gondoltam hogy az orsó álljon és az anya forog vonszolva magával a keresztszánt.
Esetleg egy képet valaki tudna adni arról hogy ez hogy is néz ki pontosan?