Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

motoros írt erről egyszer : Fogsz egy darab öntött vasat , fúrsz bele M10-es menetet , szétvágod félig és megcsinálod hogy szükség szerint össze lehessen szorítani , utána fúrógépbe fogba oda-vissza hajtod benne . Amikor kicsit megkopik akkor szorítasz rajta egy kicsit és újra mehet a fúrógép . Utolsó lépésekként pedig ugyan ezt eljátszod , csak adsz hozzá polírozó pasztát .
Ha valamit nem jól mondok , kérem a hozzáértőket hogy javítsanak ki !

e7c897sd8

Tehát pasztát csak a végén használsz?
Az anyát pedig ezzel a polírozott orsóval fúrod?

besirkyjh

Erre nemtudok mit mondani , csak egy drasztikus példát .
Fogjál meg 2db vas lemezt és tegyél közé egy 10mm vastag rétegelt lemezt , támazd fel a kétvégét és nyomjál rajta 1mm-t lefelé nézd meg hogy hány kg-al nyomtad mire ment 1mm-t .
Következö vegyél 4db vas lemezt és 2db rétegelt lemezt a töbi ugyan az csak a kg-ban lessz különbség ( de ez drasztikus ) .

A másik , a középen erösebb réteg biztosabb kötést ad mondjuk egy élben csavarozáshoz .

0gbwyh99

Igen , én úgy csináltam hogy előfúrtam a poliamid anyát , belefúrtam az M16-os menetfúró 1-es és 2-es fúróját (szóval nem gépi menetfúrót) és a végső lépést a polírozott orsóval csináltam . De ez nincsen fent a gépen , ez csak próba volt , kérlek várd meg míg a tapasztaltabbak (pld. Kulcsár Zoli) is elmondják hogyan csinálják Ők !

0gbwyh99

Kérlek meséld ell Te hogyan polírozod a menetes szárakat .

e7c897sd8

Ok! Köszönöm a türelmedet! :-)

besirkyjh

Szia  

A polirozás a második lépés .

Az elsö a menet kalibrálás ( linearitás ) legyen a példa M10x1.5mm .
Fogod a menetes szárat és rögzited valahogy ( legjobb lenne egy eszterga tokmány ) utánna össze fogsz két M10-es menetmetszöt és lazán egymáshoz csavarod öket , utánna a kettöt egyszerrel végig hajtod a száron ( nem könnyü , gyakorolni kell )a legegyszerübb ha két menetmetszö hajtokarral csinálod ( könnyebb össze fogni ) ha végeztél ezzel jöhet a polirozás ami egy sima polirozás ( rongy vagy filc korong és polir paszta ) de csak lazán a lényeg a felölet nem a koptatás .Ha ez is meg van jöhet a menetfuro készités .Furatba maximum II-es vágás ( kézi menetfuro ) és utánna a menetes szár .Jo sokszor megjáratni a furatban , csak vigyázni nehogy melegedjen mert akkor tágul az anya és nemcsináltál semmit .

Sokkal könnyebb csinálni mint leirni .

besirkyjh

Pontosan . Pedig nembeszéltünk össze .

Csak én bövebben szeretem  
[#taps][#nevetes1]

000000000

Azért kétszer 12-esből mert a tengelycsapágyakat a két mdf közé rakom majd be.

000000000

Összeragasztom a két lapot mert a ragasztóval nyerek még plusz masszívitást és rugalmassága is megmarad.

Rabb Ferenc

Köszönöm, ez az első elfogadható indokolás.  A ragasztás pedig csak azért kell, hogy a kép lap ne tudjon csúszkálni egymás mellett. A szilárdsága pedig így pont annyi lesz, mint egy dupla vastag MDF lapé.[#eljen]

besirkyjh

Szia Feri

Köteketsz velem ? [#nevetes1]

Ki kell probálni és valakinek igaza lessz .
[#integet2][#nemtudom]

Nem ezenfog mulni a használhatosága .
[#awink]

besirkyjh

Szia  

A tengely csapágyak nálam egy peremes alumimiun házban vannak és az van rögzitve az MDF-hez .
[#confused]
Azért mindent nem bir el .Még egy tanács a vágott felületeket érdemes valami lakkal vagy festékkel át itatni ( nem annyira sérülékeny ) .
[#integet2]

Varga Ferenc

Zoltán küldtem e-mailt légyszives nézd meg.
Köszönöm.

Rabb Ferenc

Eszem ágában sincs kötekedni [#law] Csak tanultam szilárdságtant - igaz még a múlt évezredben.[#nezze] Dehát a pudding próbája az evés. Majd kiderül - ha kiderül.  
Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez! [#pias]