Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

somma

Köszönöm a forr oldali fotót. Ha nem többrétegű (miért is lenne ? ) a nyák, akkor mégsem antiparalell diódapár. A D1-D2 és D3-D4 az optok körében a D5-D6 tápfeszültség  vagy a kimeneti ágban van ?

VighLajos

Talán kompenzációs feszültségmérő?
Nincs mérőára, bár a manapság használt digit multiméterek világában az 1-2 TOhm bemenőellenállással ez már elhanyagolható.
http://www.ms.sapientia.ro/elektronika/fileok/merestechnika/lab_02.pdf" TARGET=_fnew>A mérés elve

5z7aew5x

Sziasztok!  

Véletlenül nem tudjátok, hogy a Kinco CV100 sorozatú frekiváltónak, a kivehető kijelző paneljét mennyire lehet "meghosszabítani" illetve annak a csatlakozónak a kiosztását meg lehet-e valahol találni?  
Köszi minden segítséget!

t4fs3a8s

Sziasztok!
Segítséget kérnék Sony SRX 611 robot programozásához program nyelv leírása érdekelne főkép ha van valakinek legyen szíves elküldeni a maxilezer@gmail.com-ra köszönöm!

ftibor

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, Farkas Ádám elérhetőségét meg tudná adni valaki. A fórumon elküldött levelekre nem válaszol.
Levelet az ftibor@ptt.rs cimre várom.
Köszönöm

smalla

s ezt a BYM26-ot hol lehet beszerzni? egy próbát talán megér.

Csuhás

Próbáld ki két akármilyen diódával... pl 1N4001

Dakota25

Túrok.... bár egy staneclit kéne megtalálnom 500 m2-en. :-(
EBay-en bőven találsz, de bármelyik alkatrészboltban előfordulhat, nem olyan ritka.

Dakota25

Igaz, de akkor is:
Mi a fenét keres ott két SORBAKÖTÖTT 1000V;1-2A körüli böhönc gyorsdióda???
Érintésvédelem, ESD-védelem vagy mi a csuda?

Csuhás

Vissza kéne rajzolni a panel dióda környéki részét. Majdnem biztos vagyok benne hogy a dióda csak túlfeszültség védelmi, vagy tápfesz csökkentő szereppel bír. Így akármilyen két diódával el kell indulnia. Ha már működik akkor esetleg berakhatsz gyors diódát.

smalla

Kipróbálom este 2 akármilyen diódával, és megnézem, hogy hova is vannak bekötve pontosan, mert most nem látszik jól, meg van még pár enkóderem, amik közül remélem 1 legalább jó lesz, és ki tudom mérni. Mert amiről a kép készült, szerintem az is el van korrodálva csak még nem esett ki a közepe.

Szasza43

Sziasztok!  

Segítséget szeretnék kérni, Sanyo Denki fékes DC motort akarok alkalmazni Z tengelynek.
A vezérlésbe, hogy kell bekötni
Köszönöm

000000000

Milyen vezérlőbe?