Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Bár szerintem csak úgy működik, ha a dos bootol be. Ha winfosbol lép dosba akkor nem hiszem, hogy elindul a program.

Arany János

Sajnos így nem működik!
A program elindul, de Path/File access error in line 234 of module MUJ57    at address0AE2:3E6D
az üzenet!

Arany János

Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet, de ha ez mások lehülyézésével jár együtt, akkor inkább ne segíts légyszíves!

000000000

Attól e tarts, hogy én segíteni akarok.
Ez a "winfos", libarossz, lótakony stílus ez már mindennek az alja.
Ebben én nem óhajtok megmártózni.

PSoft

Pedig,délután igazán jó volt a #25151-es "emlékeztetőd".
Vagy tizenöt éve nem irkáltam parancssorokba.
Igaz,hogy csak Win alól,de ma délután megtettem,frissítettem kicsit ez irányú emlékeimet.
Pár perc "bénázás" után,szinte mindenhova eljutottam parancssorból,ahova akartam.
Jó volt...köszi!

000000000

Nincs mit.
Szívesen segítek, ha a másik fél részéről is van fogadókészség.

Én havonta "találkozom" a DOS -al.
Valamennyi gyakorlatom van benne.

ANTAL GÁBOR

Tegnap egy érdekes dologgal szembesültem . Egy 22 Le Honda motorral szerelt 3f szinkrongenerátort hoztak a volt kollégáim hogy szerintük fülre nagyon pörög a motor.  Megmértem 4020 1/min volt  a 3000 helyett  ( f= 67 Hz )  
Elkezdtük a regulátor beállítását : Lehetőségek : a karegység ékelésének változtatása  a röpsúlytengelyre, a visszahúzó rugó nyomatékának ( karhossz ) állítása , a visszahúzó rugó előfeszítésének  állítása, valamint egy véghelyzet ütköző szabályozása.  Hát úgy ahogy sikerült beállítani de elégedett korántsem vagyok ( alapjárat 3120 ( 52 Hz )  6.6 kW os rezisztív terhelés 2700 ( 45 Hz ) . Azóta azon gondolkodom hogy át kellene alakítani elektronikussá a szabályzást : Egy léptető vagy Dc motor húzgálná a gázkart , a fordulatot a kimenőjel frekvenciájából könnyen lehetne monitorozni . Én egy kétpont szabályzást azonnal el tudnék képzelni  de egy PID jobb lenne. Úgy tudom hogy modern autók használnak léptetős gázvezérlést ( talán az alapjáratnál ) de még soha sem láttam . Aki látott már ilyet kérem jelezze, valamint szívesen várok ötleteket az ügyben

9a43swpp

Nekem már járt a kezemben az autóm "elektronikus" pillangószelepe. Ami egészen biztos: egy meglehetősen erős rugó tolja vissza zárt állapotba. A benne levő motor (annyira nem szedtem szét, hogy kiderüljön, milyen motor van benne) ezen rugó ellenében tudja nyitni, talán zárni is. Illetve amit csak olvastam a műszaki leírásában, hogy két potméterből tudja a számítógép, hogy milyen állásban van a szelep (és azért kettő, hogy észrevegye, ha az egyik elromlik). Nincs külön alapjárat meg normál szelep, csak egy szál szelep. Még egy érdekességet fedeztem fel: álló motornál (is) működik. Azaz nyomogatom a leállított motor mellett a gázpedált, és hallani, hogy nyitogatja a szelepet. Nyilván gyújtás kell hozzá.

Arany János

Nos az a bizonyos mondat ebben a formában működőnek tűnik:
C:cd program
program.exe
Így a program indul először, ha nem akarom használni, újraindítással jön a ྞ.

Arany János

Bénázok! Már megint!!!
Nem újraindítás, csak nem akarok dolgozni vele=bezárás és jön a ྞ.

Miki2

Közelről még nem láttam, de az Opel Asztrákban léptetőmotoros alapjárati szabályozás működik.
Talán rá lehet találni valahol a működtető elektronikára.

000000000

Kolléga szenvedett is vele nem keveset.
Vagy 3 ilyen alapjárati szabályozót cserélt benne, de csak nem lett jó.
Autóvillamossági szerelő se tudott vele mit csinálni.
Aztán berágott végikereste a vezetékeit és a "komputerbe" ment be
Azt szétkapva volt valami multiwatt 15-ös tokozású alkatrész ami vagy a rezgéstől vagy a fene tudja mitől kilazult, kitört.
Ezt forrasztotta át és utána jó lett.  

000000000

Azért az "fantasztikus", hogy nincs is talán a földön olyan műszaki alkotás, megoldás, amivel te, vagy a barátod barátja még ne találkozott volna.:)[#nyes]

000000000

Nem tehetek róla, hogy szinte csak műszaki beállítottságú emberekkel vagyok körebe véve.
De ha gondolod megadom a telefonszámát és konkrétan vele is megbeszélheted, hitetlen tamás !  

000000000

Ki hitte volna, hogy a komputer vezérli az alapjáratot!