Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Hogy teljesen világos legyen.
Beírod, cd és ütsz két pontot. Utána enter.

Arany János

Arany János

Elnézést kérek!
A "két pont" működik!!!
Köszönöm!!!

000000000

alkalomadtán majd csinálok egy iso fájlt, amit csak Cédére kell írni és arról lehet majd rendszert indítani.
Ez persze csak DOS tud lenni, ha a rendszer Cédéről indul.

(Így persze nem teljesen igaz, mert Win98 is lehet, ha nagyon akarjuk.) De ne bonyolítsuk.

000000000

Nincs mit.
Talán jelölnöm kellet volna, hogy pontosan mit is írunk.

VViktor

Bocsi a félreértésért,de azt hittem a c:/Windows mappán belül van az elérendő mappa.
De már látom tévedtem.Így természetesen rossz választ adtam.

Arany János

Ettől függetlenül köszönöm neked is!
Azt meglehet oldani, hogy Dos indításkor ne legyen ott az a "WINDOWS"?

etc77f5nr

Azt is megtudod oldani, hogy egy adott program magától elinduljon. Az AUTOEXEC.BAT file-t kell szerkeszteni, az elejére beírni pl. hogy c:\program\program.exe

VViktor

Mivel a cmd.exe azon belül van így mindig onnan indul.De esetleg HA csinálsz egy batch fájlt akkor annak indításásval indulhat a programod egyből,és nem kell mappát váltani.

VViktor

Szia. Ez még jobb megoldás ;)

Arany János

Köszönet VViktornak és Neked is!!!
Csak hogy ne ba...m el: a \ega.cpi, vagy a \keybrd2.sys végű mondatot szerkesszem át?

etc77f5nr

Csak simán az elejére írd be külön sorba.

000000000

Bocsi, ha ragaszkodtok a hülyeségeitekhez ...

etc77f5nr

Tisztában vagyok a dos parancsokkal cd cd.. dir mkdir és társai, de van akinek ez új. Csak adtam egy tippet.

000000000

Tisztában?
Te most nevettetsz?
Mert az imént amit írtál, az hülyeség volt és nem tipp, de magatokra hagylak benneteket a butaságaitokkal.