Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Olyan helyen is jó ilyesmi, ahol sok ilyen cuccot kapcsol be egyszerre és eltérő késleltetéssel azt is megoldja hogy ne verje le az automatát.

000000000

Indíts már el egy 800VA-es toroidot 10A-es kismegszakítóról!
Akkorát rúg rajta, hogy leesik a falról!
Egy ellenálláson keresztül indul, amit egy relé áthidal egy másodperc múlva.

279nwbpsa

Én nem akarok ilyet,csak azt hittem,hogy a megszakító leoldása miatt lehet,hogy szükség van rá,vagy a vezérlők miatt jó ha van.
Ha nem kell,az csak jó,mert megmarad a pénzem...

s7manbs8

Figyeld a szinuszhullámot és mikor nulla, gyorsan megnyomod a kapcsolót ... :) Ártani biztos nem árt, meg nem egy nagy durranás megcsinálni elég egyszerű valami. Szinte még én is meg tudnám csinálni, ha nagyon összeszedném magam. :)

279nwbpsa

Eredeti kérdésem az volt,hogy kell-e?
Ha igen,akkor melyik fajta,trikos,vagy relés?
Építeni biztos,hogy nem fogok...

keri

http://imbvadkert.eu/termek/13/szilardtestrele1.html" TARGET=_fnew>Nahát a szilárdtest kapcsolók kapásból tudják ezt.

Kapcsolást nem találtam róla, gondolom annyira evidens hogy senki nem foglalkozik vele :)

keri

Indítottam, nagyobbat is.
Lámpa pislant, relé lassú :)

jani300

Középiskolában már feltaláltuk a kalapácsos egyenirányítót . A szinuszhullám hajt egy szinusz modulú fogaskereket ez egy tengelyen van egy bütykös emelővel és a kalapácsot emelgeti . Úgy van beállítva hogy a kalapács mindig a hullám púpjára üt .  Szegény Marika még a táblára is felrajzolta , olyan jól elmagyaráztuk .

s7manbs8

http://www.bsselektronika.hu/rajzok/lagyindito.gif" border=0>

mex

Valamelyik ősrégi Rádiótechnika áprilisi számában le is közölték ezt a megoldást. :)

jani300

72 körül lehetett . Nem szabadalmaztattuk :)
A tanárunknak elállt a szava .

jani300

Vajon hányan számolnak utána ?

000000000

Erősítőkben évtizedek óta használják!

bznc93pf5

sziasztok.
tudna-e nekem valaki segíteni Windows 8-al kapcsolatban, vettem egyPC-t ami Németűl konfigurált, már sok mindent beállítottam Magyar nyelvűre de a menürendszere még mindig Német, tudja-e valaki hol lehet átállítani Magyar-ra? vagy lehet-e egyáltalán mert azt mondják lehet de én még eddig nem jöttem rá.

segítséget előre köszönöm.

keri

win8-at szerintem senki nem használ önszántából.

Win7 alapján viszont próbálkoznék telepítéskor a Magyart választani, vagy nézd meg a win frissítéseknél a nem kötelező frissítéseket. Onnan lehet telepíteni a nyelvi csomagokat és után tudod kiválasztani. Ez csak a drágább változatoknál működik.

Ha nem lehet akkor tölts le egy Magyart, és aktiváld a meglévő számoddal.