Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Motoros

Akkor abban maradhatunk, hogy ilyen vagy hasonló lámpákat valaki gyártott többféle kivitelbe, más-más célra.
Az enyém amolyan tuning változat -szinházi alkalmazás volt, szép kivitel, a magasság emelő csavar pl szép rádiuszos fa pogácsával volt tekerhető, a stativ alsó 3 lábú része is minőségi öntvény...ez még, meg a csőszár meg is van még... aminek a mai felhasználását ide betenném akkor kapnék hideget meleget.
De lehet egy fotót megér majd. :)
Kár hogy a fejrészét már elnyelte a tér -idő.

zvw8as45

Én a magasfeszű trafóhoz szóltam-azokat szereltem!

xg2w6ib9x

Valószínűleg a többfunkciós felhasználás a helyes válasz.
Motoros színházi reflektor verziója biztosan igaz.
Középiskolás koromban ilyen reflektorral világítottuk meg a színpadi táncosokat az Országos Diák Napok rendezvényre készülve.
Azt a hátsó gömbvégű kart előre tolva lehetett a lámpa fényét fókuszálni. A reflektor előtt egy jókora gyűjtő lencse volt.

PSoft

Köszönöm a pontosítást...
Én voltam figyelmetlen.:(
[#wave]

Szalai György

"A reflektor előtt egy jókora gyűjtő lencse volt."
Sajnos egyszerűen öntött és nem csiszolt. Elég hitvány minőségű, sárgás színű és hibás fókuszú.
Azért legalább kondenzor és nem fresnel.
De hát reflektorban minek is lett volna fényképezőgép minőségű lencse.

PSoft

Nahhh, ha holnap arra járok, kiveszem azt a kettétört, hitvány minőségű, hibás fókuszú lencsét.
(abba a refibe már, úgy se kell):)
Aztán...mutatok róla pár közelebbi fotót.:)

Szalai György

Ne lepődj meg, ha esetleg buborékot is találsz benne.

Szalai György

Abban a lámpában talán a foglalat a mentendő és a régi idők emléke.
De a higanymaciról is érdekes lenne képeket látni. Jó kontrasztot adna egy intelligens IGBT híd mellett.

PSoft

A "régi idők emléke" mindenképp, hisz a fotók is elsősorban azért készülnek.
No persze, az is jóleső érzés, ha esetenként a fotók láttán pár ember szívesen emlékezik...velem, együtt.

PSoft

A másik nagyfesz táp, amiről a talin beszéltem.
Egy "tintaköpő"-ből kimentett példány.
Az interface nekem, nem kis fejtörést okozna...
De Te szerintem...pikk/pakk elindítod a többi "kacat" nélkül is.:)
Fehérváron is kérdés volt...
-Minek kell a nagyfesz a tintaköpőhöz/nyomtatóhoz?
Talán itt, valaki megadja rá a választ.
A legalsó képen a nyomtató "kezelő felülete".
(majd, ha lesz kis időm, mutatok képeket a belsejéről is)

fpd0kbd4

Egy  szerelőszalag csőmotorja a boncasztalon.

szf

A nagyfesz...
Valamelyik tipusnàl segíti a fel nem használt tintacseppeket be "vonzani"  a tintacsapdàba azaz a vàkuum egység szîvó részébe. De van olyan típus ahol  nagyfeszel irányítja a tintacseppeket a megfelelő helyre.A

szf

Ja és kijelző panelostól kell![#vigyor0]

Szalai György

Régi sík plotterekben a papír lészorítást végezte a nagyfeszültség.

ANTAL GÁBOR

Légy szíves  számold meg a bolygómű második fogaskerekeinek a fogszámát ( napkerék , bolygókerék . A tengely átmérője és egy kerék külső átmérője is érdekelne    ( a modult számolnám vissza de a fotó alapján 0.7-1 nek saccolom )

Mielőtt kidobnád az egészet, lehet engem érdekelne a bolygómű ( természetesen a házban lévő gyűrűkerékkel )együtt