Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

PSoft! Köszi a segítséget,de ha elárulnád hogy mit B@szok el nagyon megköszönném.A próba topikban végül is sikerült, ami ugyanúgy itt nem.

fpd0kbd4

Köszi! Mert főként az én kíváncsiságomon segítettél.

wt8g4i4

Nagy tudású társaságot kérdezném. Kedves barátom gyűjti a régi érméket és van neki egy vödör "bélás" 2 ft -osa.
Ezt szeretné az oxidációtól megszabadítani,de maga az érme ne sérüljön.
Van ötletek mivel lehetne lemosni áztatni...

Üdv Lee

000000000

Ilyen célra jók az ulrahangos tisztítók, de jól bevált és kiváló a Sidol fémtisztító folyadék is.

wt8g4i4

Ultrahangossal próbálta RO55 meg valami lúgos lötyivel, de megmarta őket. Sidolt máshonnan is hallottam már, majd szerzek be és kipróbálom.

Köszönöm

ggdr57dg

Kb. 35 évvel ezelőtt mutatta valaki, hogy a megdöglött nyák maratóba bedobva egy 20 forintost, pár perc alatt mintha bearanyozták volna, olyan tiszta lett.
Ez a sósav hirogén-peroxidos marató, de gyári (P20-on található recept szerinti) higításban:
770ml víz, 200ml sósav és 30ml hidrogén-peroxid. Lemaratott vele egy nyákot, utána dobta bele a pénzt.
A cél a nyák maratása volt, a pénz tisztítás csak következmény :-)
Hátha működik, persze az érme anyagától biztosan függ.

wm94bppdn

A zöld patinát a benzin jól lehozza, de utána még kell vele foglalkozni. Bármilyen gyönge sav jól tisztítja. Pl.: ecet (10-15-20%), citromlé, borkősav, stb. A városi legenda szerint a kóla is leszedi a patinát, de én még nem próbáltam. A gyenge savakban állítólag annyi konyhasót kell föloldani, amennyit fölvesz, és akkor még hatékonyabb, én azt sem próbáltam. A rozsdamarók mind tartalmaznak foszforsavat, az se túl erős, biztosan nem fogja föloldani a "bélást". Nálam legjobban ez vált be. Mindenesetre ki kell próbálni egy darabon, hogy mennyi ideig kell áztatni.
Az Indexen van egy újságíró, ő mindenre az ecet-szódabikarbóna kombót ajánlja, de azzal dörzsöngetni kell, úgyhogy az munkás. Még ha réz olajlámpás lenne, kijönne a Dzsinn, de így...

000000000

Sziasztok.
Kivncsi lennék a véleményetekre. Van egy sima munkahenger ami tálcákat emelget viszonylag kis tűréssel. Ez a  munkahenger emelgeti a tálcákat a pakoláshoz és ehhez három állásra van szüksége. Jó megoldásnak tartjátok-e hogy a középső állást nem fix ütközővel hanem egy relével amint bejön a reed-ről a jel állítjuk meg a szelepet úgy hogy a pontosság fontos lenne.

Révész Richárd

Nem.
Gondolom levegős munkahengerről beszélünk.
A benyomott levegő tovább nyomja a hengert addíg, míg meg nem ütközik valamibe, vagy véghelyzethez nem ér.
A mechanikus ütköző egyszerűbb és pontos.

fpd0kbd4

A közbenső mechanikus ütközőt, kezeld egy másik kis pneu munkahengerrel, amit akár vezérelhet a reed reléd,

svejk

Ha a középső állásnak nem kell túl pontosnak lenni és közben nem változik  terhelő erő akkor mehetne 5/3-as, középen elzárt szeleppel.
De ugye itt egyik feltétel sem adott.

Ilyen esetekre találták ki a többállású munkahengereket.
De ezek tudtommal elég húzós árban vannak

Ha csak három fix állás kell akkor egyszerűen seggel össze kell fordítani két megfelelő löketű munkahengert és a két 3/2-es  szelepet kell logikai kapcsolatba kötni.
Ilyenkor a munkahengerek "utaznak", de ez általában nem okoz gondot.

svejk

Bocsánat, természetesen 4/2-es vagy 5/2-es szelep kell hozzájuk.

ebalint

Szerintem fékkel lehetséges.

PSoft

Hosszú szünet után, holnap reggel...meg fognak szólalni!:)
Gondolom, már alig várják az "érintettek".:)))

Motoros

Ez már a fadobozos ovális iskolahangszóró műanyagdobozos dizájnos utódja a 100V-os rendszerhez?
Úgy látom a trafón alacsonyabb feszültséget is (30V) lehetett választani rövidebb kábelezéshez.
Szomorú, hogy ma már ezek a cuccok is és minden porcikájuk import áru.
Hova kerül?