Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

Sok! Nem pont szentkirályit de napi 4liter a normám... (nem alkoholból)...ebből 1 másfeles üveggel leszokott csúszni!

sanyi84

PSoftnak köszönöm a segítséget. Mivel boncolni is kell és hibát keresni is így először a konzollal kezdtem. Azonban véleményetekre lennék kíváncsi. Kérjek egy topicot az új fórumba majd egy gép "retrofittesítéséhez" vagy a boncolós elég? Első körben az eredeti felállást akarom visszahozni. 86 os vezérlő is többet tud a hobbivezérlőknél, abgép azonban hobbi kategória most már. Persze a programtár nevetségesen kicsi de dnc módja is van.

vjanos

Szerintem kérj egy újat majd :)

sanyi84

Oké, persze származási helyet is megkérdem. Kétféle ember van aki nekikezd ilyen élesztésnek és aki nem. Kihívásnak és nem szivatásnak tartom.

000000000

Érdekes ez amit leirtál hogy ilyen veszélyes és nagy sebeségü éghetö anyagot vizel probálnak eloltani!:)
Ezt probálhaták e vajon élesbe?
Valoszinü hogy föbb termék elöálitása fekete löpor (granulát forma) hegeres alaksajtolásban...
Fekete löpor viz alat simán elég meg nem lehet álitani ha egyszer begyulad jo minőségben fütöt hengerek közöt szárazon elökészitve is:) képes 1000..2000m/s felmeni  égési folyamat... de lehet készült ott menél veszélyeseb is lögyapot..

PSoft

Én sem a kintire gondoltam.:)

Ahhoz, hosszú időt töltöttem ott, hogy ne emlékeznék rá, ha lett volna.:))

A benti PAR9-el, egy párszor települtem É-közelinek, az ott telephelyezett az RH/torony előtti placcon.
É-távoli ugye...sose települt.:((
Mer ugye, mérések szerint, a rátóti kocsma udvarába kellett volna települni, antennát állítani.:))
(pedig...de szép lett volna!):)))

b4nm7gjvr

Az volt a legolcsóbb oltóanyag.... néha sikerült néha nem... :)

PSoft

"Ezt probálhaták e vajon élesbe?"

Nem voltak külön "éles próbák"!
Igazából, az éles próbákat az élet hozta, kétheti/havi rendszerességgel.
Jól működött az a vizes oltás.
Képes volt eloltani azt a 10-15 kg masszát, ami egyszerre a hengerek között mozgott, oda-vissza.

A Balaton víz, csodákra képes!
A lőporgyártásban is,és az...oltásban is.:)

PSoft

Az írásod második felére.

Talán, http://www.balatontipp.hu/balatoni_hirek/nitroglicerinuzem_robbanas-balatonfuzfo_nitrokemia/" TARGET=_fnew>erre a 39 évvel ezelőtti szomorú eseményre gondolsz...

Már másnap ott voltunk(voltam)a területen, menteni a menthetőt...
A cikkben szereplő nevek, nekem nem csak nevek, személyes ismerős(volt)valamennyi.

Kisamotors

Azért ez nem teljesen így van.
A lőpor égési sebessége ideális esetben is 6-800m/s.
Robbanóanyagnak tekinthető, mivel egyben tartlamazza az oxidáló és redukálószert, de sok országban már pirotechnikai anyagnak minősül.
Adott feltételek mellett víz alatt is éghet, de nem azt jelenti, hogy vízzel nem oltható.  
Víz eloltja, ha le tudja hűteni, vagy el tudja áztatni.
Környezeti nyomáson granulált formában elég lassan ég, hasonló egy gyufa meggyújtásához.
Nem beszélve arról, hogy a gyufafejen lévő klorátos cucc sokkal ütés és dörzsérzékenyebb, mint a lőpor :)

PSoft

Ha azt mondaná valaki...

Tartsd a markod, teszek bele egy kevés feketelőport,és meggyújtom...

Vagy...

Tartsd a markod, teszek bele egy kevés nitrocellulózt,és meggyújtom...  

Te, melyiket választanád?:)

Kisamotors

Nitrocellulózt próbáltam, a lőport nem mertem :)

Motoros

Erre gondoltam, azaz valami halványan derengett.

Bár az okokat sosem tudták meg, de azért az elején ott van:
A 60-as években átálltak a szakaszos üzemről a folyamatosra, hogy a megnövekedett igényeket ki tudják elégíteni.
Ma már az egész Földön folyamatos üzemben megy a termelés minden téren.
Az emberi kapzsiság végtelen, tegnap az Avatar is valami ilyesmiről szólt.
Az írás utolsó mondata:
 " Rá kellett jönnünk arra is, hogy nem szabad lezáratlan ügyeket, vitákat hagyni. Hisz lehet, hogy holnap már nem lesz módunk a rendezésükre. "

Motoros

A bejárati ajtónál a hosszú folyosón jobbra az első kis keskeny nyirkos szoba ....brrr..

keri

https://www.youtube.com/watch?v=h2gkmCka7cQ" TARGET=_fnew>Nitrocellulózt....régi bűvész trükk.