Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

http://imgserv.com/images/2016/06/26/gfqMD04S.jpg" border=0>
eladó, eredeti mind, KARCMENTES, nem kotyog... :)

sanyi84

Nagyon jó film. Kezdem már a ma emberén is tapasztalni...

VighLajos

A hűtőszekrény ajtajában...
Nekem is egy polcot foglal, a többi a pincében van, 60-70 tekercs 200ASA Polaroid gyártmányú 24x36-os negatív.

vjanos

Ezek analóg memóriakártyák, ugye? :)

000000000

igen, vagyis egyben CCD is, de a felbontása többezerszerese még mindig az eddig feltalált legjobb CCD-nek  :)

Motoros

Már megérte hülyeséget kérdeznem mert a válaszok jók. Ezt a filmet nem láttam, és 2006-os de amiről szól az most kezdődött 1-2 éve igazán.
PSofton jót röhögtem, a többiek is nagyon pesszimisták és nem azt mondták amit hallani szerettem volna. :((((
Megyek mozizni.[#integet2]

000000000

http://www.imgserv.com/images/2016/06/26/YkFiBr.jpg" border=0>
az első "mobil" telefonom. "fontos" tárgyalásokhoz felraktuk az asztalra, mint most is  :)

zozo

Na ezaz!  Emlékszem mikor a Balaton parti sétányon cipelte magával pár fontos ember...állandó ide-oda mozgással telefonált, mondván, na most itt jól hallak!
A többség meg röhögött.  

A vicc, hogy az üzletbe én is igényeltem egyet, valami kétszáz feletti volt a sorszámom.
Amit most a fiatalok nem hinnének el:
-Jött az értesítés, hogy az M7-es Akarattyai lejárójánál ekkor és ekkor átvehetem a készüléket. Egy konténerben volt az iroda. Időben ott voltam, szépen sorban hívtak bennünket. Eltelt úgy 3-4 óra, aztán szóltak, hogy a 180-as sorszám felettiek elmehetnek és majd kb. egy hónap múlva értesítenek megint levélben, ha lesz megint.
Nem mentem vissza többet.

450MHz-en hasítottak a ketyerék, mindenféle kódolás nélkül.
 A rádióamatőrök jól elszórakoztak, mert simán lehetett a beszélgetéseket hallgatni.
Tudtuk, hogy ki éppen hol van, szólt az asszonynak, hogy a hűtőből vegyen ki 50ezret mielőtt találkozik a férjjel, de voltak nagy szerelmi viták stb. Persze pár nap után megunta az ember a fülelést és az idióta emberi csevegéseket.  
A Westel450 amíg élt, nem volt kódolva, de az első időkben a 900-as sem, csak mikor már kiépült a rendszer nagy része.

RJancsi

Van egy "Molnija" zsebórám amit még a 70-es években kaptam. Egyszer a 2000-es években sikerült elejtenem és a "főtengelye" amin a mutatók forognak eltört. Elvittem egy óráshoz, aki egy darabig csóválta a fejét majd kibökte: egy ilyen orosz zsebórát már  500-800 Ft-ért lehet használtan venni. Eredeti alkatrész nincs hozzá, de annyira jól sikerült orosz doxa másolat, hogy egy doxa tengely jó lenne bele, ám az 1500 Ft. Azóta van egy doxa tengelyes orosz zsebórám, ami nem ér 500 Ft-ot sem :)

000000000

eladó nem karcol nem kotyog

keri

Gyakorlatilag mindenben tévedett :D

A WAP is jó dolog volt akkoriban. Sima kisképernyős HTML protokol volt. Minimális adatforgalommal gyorsan lehetett navigálni és infóhoz jutni. Én bankoltam is WAP-on, meg híreket is olvastam 64*64pixelen. Sőt több könyvet is kiolvastam. GSM tornyokra még navigálni is lehetett Java alapú programmal.

Mondjuk valóban eltúlozták a WAP jelentőségét, de jó átmeneti megoldás volt.

keri

Kár hogy régen bedöglöttek.
Múltkor fotóztem egy sorozatot ilyen "analóg memória" kártyára, és elég érdekes színhatások jöttek össze az öregedésnek hála :)
Elő kéne keresni a képeket, és mutogatni minden fotósnak akik az analóg filmes korszakot sírják vissza.

keri

Valójában nem jobb felbontásúak.
Kezdődik ott hogy a régi átlag objektívek felbontó képessége csúnyán alatta marad a mai objektíveknek.

Másik a felbontás mítosza. A gyakorlatban már 3mpx-es (jobb) szenzorok is élesebb képeket tudtak rögzíteni mint egy átlag 35mm-es film.
A Hasselblad pedig 60mm-es filmre fotózott, azért volt még sokáig verhetetlen CCD-vel.

Amiben sokáig jobb volt a kémiai film az érzékelőkhöz képest, az a fény dinamikai átfogása. Ebben nem vagyok biztos hogy jobbak e az érzékelők, de manapság olyan érzékenysége és alacsony zajszintje van ezeknek amire film soha nem volt képes.

Szóval azt kell mondjam szép volt, jó volt a filmes időszak, amikor FF filmet hívtam és nagyítottam a fürdőszobába zárkózva, de én egyáltalán nem sírom vissza.

keri

Az hagyján de lehetett telefonálni más kontójára :) csak a DTMF kódot kellet leszedni hozzá.
Ja és mindezt egy mai mobilnál nem nagyobb Yaesu kézirádióval :)

wm94bppdn

A fényképezőgép gyárak külön történetet képeznek.
A Leica és a Zeiss Ikon Contax nagy versenyfutásban voltak az 1920-as, 30-as évek óta. A Leica egyszerűbb szerkezetű, megbízhatóbb szerkezet volt, a Contax minden technikai adatában fölékerekedett, különösen az objektívek dolgában, de annyira bonyolult volt, hogy gyakrabban romlott el, és komoly karbantartást igényelt.  
Ennek a fényében elképesztő, hogy a 20-as évek vége felé Harkovban rablóvá, gyilkossá vált csavargók (polgárháborús árvák) Makarenkó vezetésével Leica II fényképezőgépeket és Black and Decker fúrógépeket kezdtek gyártani. Persze voltak ott kiváló mérnökök és egy traktorgyár gépei is... A háború után a gyárat "megduplázták", az lett a Zorkij. A német Leica gyárat nem vitték el, ezek igazi másolás eredményei.
Más a sorsa a Zeiss Ikon Contaxnak. A Drezdai gyárat elvitték, a megmaradt munkásokkal, az el nem menekült mérnökökkel együtt, és a kijevi Arzenal gyárban hozzákezdtek a Kiev gyártásához. Kevés változtatással úgy 50 évig gyártották.