Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Én egy UPA-5M RADUGA nagyítógépet kaptam!
Még megvan a padláson, a szivacs elfolyósodott..

PSoft

Tudom, megtettem!:)

VighLajos

...lepetéztem...
százezres nagyságrend. Tény, hogy jók voltak akkor is.

PSoft

Szia Gyulabá!

"Szivesen megvásárolnám amennyiben lehetséges."

Hát...ez sajnos, nem lehetséges.:(
De, ha Neked megfelel...
Szívesen elajándékoznám Neked, ha elfogadod.
Biztosan tudom, hogy nálad sokkal jobb helyen lesz, mint nálam.
Légyszives, küldj magánban egy postacímet.
(és hogy ne érezd magad kényelmetlen helyzetben emiatt, majd...küldöm a javítgatni valót is...ha lesz):)))
 [#worship][#wave]

Motoros

Csoda ez a szerszám gyűjtemény. El lehet nézegetni.

A hétköznapi ember ha belebotlik valamelyikbe akkor ugyancsak lila ködje nincsen, hogy mi lehet az.

Volt magyar gyártás is, talán az 1900-as évek tájékáról.
Bizonyos "Stern Antal S. Budapest" felirattal készültek órák meg mindenféle szerszámok, pl  kézi hajtányú eszterga is..

http://www.magyarorak.hu/image010.jpg" border=0>

http://www.magyarorak.hu/lap02.htm" TARGET=_fnew>Itt meg egy kis összefoglaló.

Motoros

Van órás ismerősöm és mesélte, hogy a szovjet (nem orosz) órák jó minőségben készültek. Megvették a svájci szabadalmakat..vagy ilyesmi.
Az oroszok nagyon kedvelték a karórákat, ez köztudott.
A fent említett ismerős papája ügyes mechanikai műszerész és órás volt. Keresetkiegészítésképpen 1945 után karórákhoz készített felhúzót tengellyel aminek nagy piaca volt az időben. Ugyanis az ideiglenes elvtársak rendszeresen beletörték a bütykös bumszli ujjaikkal felhúzás közben.:((

PSoft

Igazad lehet!:)

྅-at írtunk...Szovjet karóra volt az, akárhogy is hívták!:))

000000000

Megvették?? A szu-ra nem lehetett szabadalmi védettséget!  
Pl.  Polaroid az egész vilagra...  De: stalinoid... egyperces foto. - másik

Szabó M. Béla

"Raduga". Épp rendszerezem a cuccaimat, amiket hosszú évek alatt begyűjtöttem. Ilyen néven modellmotort is gyártottak, épp a napokban találtam belőle kettőt.

Motoros

akkor : vagy ilyesmi. Nem tudom hogyan, de sec perc jó órákat tudtak gyártani. Nem volt meg az a lassú evolúciós fejlődés mint Svájcban. Lehet a mestereket importálták?

000000000

Miért nem erted?  Hogy kezdődik a szovjet szakacskonyv??  

VighLajos

...lopj két tojást...

000000000

Ok.  Hogy folytatodik?

000000000

Vagyis vettem egy szovjet villanyborotvát egy év mulva se vágott jól. Kicseréltem a késeit filipsre... Jobban illeszkedett bele mint a saját!

VighLajos

A megvételnél egyszerűbb megoldást találtak:
leszerelték, és elvitték.
A svájci dolgokat nem ismerem, hiányosak a történelmi ismereteim. A német dolgokat, mint Zeiss, stb, mint háborús jóvátételt leszerelték,  vitték, összerakták, üzemeltették.
Így készültek a Kiev, Szmolnyija, stb. fényképezőgépek.