Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

keri

Azaz, még a barna bőrtok is stimmel.

ANTAL GÁBOR

Arról persze nem szól a fáma hogy a Ljubityel az a Rolleiflex német gép koppíntása ( őrzök egyet  : gyártási dátum 1931 )  

keri

Én egy monoszkóp szerű tesztábrát nyomtattam és azon teszteltem az optikák felbontó képességét.

Vettem egy kínai tükör objektívet is. Elvileg 500mm fokuszú, de valamiért olyan borzalmas a rajzolata, hogy a 70mm-es Sigma alap objektívvel fotózott kép digitálisan ránagyítva is jobb minőségű :D
Ha kell valakinek odaadom. Asszem 42mm-es a menet rajta.

VighLajos

A Zenit 80, Kijev 60 Hasselblad-klón.

VighLajos

A Ljubityel2...
Nekem is van, elcserélném egy Rolleiflexre...
Van Pentacon Six-em is. Ennek az optikái nagyon jók, 6x6-os képet kirajzolnak a széleken is, torzítás- és színihiba-mentesen.
A váz nem sokat ér, vacak a zárszerkezete, ugyanazzal a beállítással két egyforma képet nem tudott csinálni.

keri

Igen. Ezekre is van már digitális.
Normál mozikat szinte már csak digitális kamerával forgatják.
http://www.red.com/shot-on-red/cinema" TARGET=_fnew>RED kamera

keri

Az érdekes kihívás. Hogy volt megoldva? Forgó tükrös megoldással?

keri

A digitális vs. analóg téma, majdnem olyan jó mint a szervó vs. léptető :)))))))

VighLajos

Bakelitlemez-CD/DVD
6x6-os gép, 24x36-os gép
Szalagos magnó-kazettás magnó
...és így tovább...

hostya

A cimborámnak volt ilyen  Любитель2-je, néhány alkalommal próbálkoztam vele, de tényleg nem volt jó.
A gép kialakítása miatt viszont nagyon tetszett nekem. (olyan profinak tűnt..)
Valamikor a ྌ-as évek vége felé vettem használtan egy fényképésztől egy YASHICA Mat-124-et  
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Zorkij/Yashica/yashica.124g_smal.jpg" border=0>
Ezeket a kétaknás gépeket -gondolom- inkább műtermi felhasználásra szánták.  
Állvány nélkül "terepen" nem igazán volt kényelmes a használatuk..
Az oroszok a Любитель2-t a YASHICA "klónjának" szánták, hogy ilyen is legyen szoci régióban..(de ez csak egy gonosz hátsó gondolat.. :)  )

PSoft

Muti meeeeg!
Lécci!
[#wave]

hostya

Valóban a Rolleiflex  a rangidős, de akkor nem csak az oroszok, hanem japánok is "klónoltak" a YASHICAval... :) [#integet2]

000000000

Forgó prímás kb 50 mm vagy 20 lappal  
De így is az első tekercsek saláta ként hullottak ki a házból  
A docens a konzulensem károrvendve nézte hogy kuzdok egyedul...  A tapegyseg is 50 kg
Soha senki nem használta nem is tudták mi...  Éjjel találtam egy pinceratárbam...

000000000

Najó tudja-e még valaki mibol volt a bakelit hanglemez?  Mondjuk 40 év alatt! (egy sör a talin)  
Tudom hogy a lexikális tudás már nem értek...  
De pl hány kg volt egy R20-as számítógép? Statikust hívtak hogy elbirja-e az emelet

000000000

Forgó prizmás  
Bocs
Ez a SwiftKey idegesít (ő akarja eldönteni mit írok mitha Brüsszel vagy a nép lenne de abba is hagyom mert a moderátor seggberúg valamelyik szóért)