Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Nekem is van távolkeleti de ennyire azért nem rossz. Lehet vele fúrni legalább, nem kanyarfúró de felélezni mint az oroszt nem nagyon lehet. Nekiültem köszörülni egy adagot és az orosz fényes, szemmel láthatóan sima lett a kínai csoda meg nem de érdekes módon használható. Vagy bilibb anyag vagy kevés hőkezelés.  

Szalai György

"fémcsigafúró"
Ha nem fémcsigát fúrsz vele, (hanem pl. tejbegrízt) akkor a nem rendeltetésszerű használatban gebedt meg. [#vigyor2]

PSoft

Igen a zacsi felirata a megoldás.:)
https://uhrforum.de/attachments/796442d1393339259t-diy-thread-fuer-eigenbau-custom-plexi3.jpg" TARGET=_fnew>A felirat szerint, valamilyen óraüveg lehetett benne.

Innen jött az én társításom a "szerkentyűmet" illetőleg.
Ha óraüveg, akkor ez meg egy "óraüvegprés".:)

A szerkezet táblácskájáról a "FIMECOR GREINER" névre keresve, mutat a 'barátom' pár fellelhető példányt.
http://www.ebay.ie/itm/121889347019" TARGET=_fnew>Pld. ezt a példányt is.
http://i.ebayimg.com/images/i/222078273908-0-1/s-l1000.jpg" TARGET=_fnew>Ennek a másik, igen szép állapotban lévő példánynak, megvan a cserélhető nyomófej készlete is.

000000000

Igaz!  Nyertél egy fémcsigát!

000000000

Van egy hasonló szerkezetem  amivel az órák csavaros hátlapját lehetett levenni.Sajnos nincs hozzá formakészlet és hajtótüske.

vjanos

Jó kis öntvény, Z mozgás adott... CNCsítsd :)

wm94bppdn

Zetszik az első Ebay cucc eladó általi megnevezése:
kb. KORABELI "FIMECOR GREINER" ÓRÁS PRÉSSZERSZÁM BIGYÓ

wm94bppdn

Motoros

Ballagásra kaptam egy   (használt) márkás órát aminek az alaprajza téglalap volt.
Az "üveg" kipattant és elveszett. Sebaj, a faluban volt egy kis órásműhely, és az öreg rakott bele egy másikat plexiből. Ő csinálta.
Manapság ez szinte elképzelhetetlen.

VighLajos

Gyerekkoromban apám óráját az órásmester valami miatt nem tudta szétpattintani, és elkezdte püfölni a számlapját egy csavarhúzó nyelével. A második ütésre az üveglap apróra tört. Meglepődött, nem gondolta, hogy üvegből van az óraüveg...

Valami tekerős szerkezettel görbített bele egy műanyag "óraüveget".

ra8nsmk6w

Szivesen megvásárolnám amennyiben lehetséges. A fater órás volt és én is javitgatok néha

gorbi

Fiúk ez egy órahátlap prés, legalábbis nekem van óraüvegprésem, és az nem így néz ki. Amúgy órás szakmám van, sok évig gyakorló órás voltam. Ha valakit érdekel lefotózom az én óraüveg présemet.
A gyári üvegeket egy sokkörmös eszközzel lehet a helyére tenni. Ha nincs megfelelő méretű gyári üveg akkor celluloid lapból vágtam ki sikesztergával a megfelelő méretet és egy karos préssel hajlítottam megfelelően domborúra, és tettem be az üvegkeretbe.

gorbi

Érdemes itt szétnézni:
http://www.mvltrade.hu/antiktools.htm" TARGET=_fnew>órás szerszámok

PSoft

Én is karórát kaptam a szüleimtől, ballagási ajándékként.:)

Orosz karóra volt, talán...poveda.(oly rég volt, már nem is emlékszem a nevére):(
Úgy egy hónap használat után, akváriumtisztítás közben, az akvárium üvegén átnézve vettem észre, hogy a kezemen maradt az óra.:(
Mikor kivettem a kezem a víz alól, már késő volt!
Természetesen, beázott a szerkezet, a mutatók akkor már, vízben álltak.
Nagy titokban, sikerült kiszárítani a szerkezetet, a szüleim, mit sem tudtak meg a dologból.
Talán csak az üveg belsején az enyhe, alig látható foltosodás, ami megmaradt árulkodó nyomként.:)
 [#wave]

VighLajos

Poljot
Pobeda,
Vosztok
Milyen olcsók is voltak...
Most kell ráguglizni!