Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

"Hobbyra nem is jelentene problémát a NdFeB mágnes alacsony hő tűrése. (80-200C) "

Amit írtál elég tág keret.
No most akkor mennyi is lehet ez a hőfok?  

Antal Gábor már sok mágnest vett, hátha tudja pontosan a kereskedelemben levő, megfizethetőknek mennyi lehet ez a hőfoktűrésük.

svejk

Én tegnap a 80 fokot a múltkori beírásotok alapján írtam.

Anno én is vettem Videoton tárcsamotorokhoz, ilyen mágneseket de vagy nem kérdeztem meg, vagy csak szimplán elfelejtettem.

Csak az gyanús, hogy elég sokat beszélgettem az eladóval, közben motort is mágneseztünk, tudta hova viszem, kiszámolta azt is, hogy elég lesz a fluxushoz az eredeti pajzsvastagság, tehát csak mondta volna, hogy ne vigyem mert félő hogy nem fogja bírni.

ANTAL GÁBOR

Múltkor már írtam hogy be kell írni a google ba hogy neodimyum magnet demagnetisation curve   ( képek ) és biztos a találat . Egy dolgot tudok tenni hogy rákeresek és felteszem a tárba . ( minthogy a kép beillesztés ide nekem nagy falat )  Egyébként a 80 C fok az (még)  nem veszélyes . A demagnetizációs görbéket különböző hőfokra adják meg   B = f(H ) paraméter a T A görbére rá kell illeszteni a levegő B= f (H ) egyenest és a metszésponti B érték a mágnes remananciája.  A rajzok amiket találni lehet a levegő egyenesét is tartalmazzák ( általában )  A 80 fokot azt még  mint határpontot adják meg a katalógusok . Ha abs le kell mágnesezni akkor az 200 fok .  A neodímiumot megfelelő géppel ( légmaggal ) könnyű beütni

ANTAL GÁBOR

Rákerestem. Sok találat van . A levegő B =f ( H) görbét úgy kapjuk hogy: B = mű null *mű rel *H . Si rendszerben mű null = 1.256ad 10-6 .
( Vsm/A )  a levegő mű rel -je 1  Sok találatnál a H érték Oerstered ben van helyettesítve ami zavaró

Szalai György

A munkapont felett kezdi elveszíteni az erejét.
Nem keverendő össze a magasabb Curie hőmérséklettel, ahol már egyáltalán nincsen ereje.

svejk

Vajon lehet is mindegyik amyagminőséget kapni?

svejk

Megnéztem a webáruházukban a gyűrű alakúak java része N35-ös, elvétve van N48-as is.

svejk

http://euromagnet.hu/csuklos-osszekotomagnes-25x35-mm" TARGET=_fnew>Ilyeneket láttunk egyes 3D-s nyomtatóknál?

Szalai György

Biztosan lehet, hiszen ezek abból élnek. Legfeljebb csak nem azonnal, a netbótban.

svejk

Ezekben a listákban nem hiszek.
Ami van az van.  Ami nincs a polcon az már nyűgös, sokáig kell várni, drága...
Persze vannak kivételek.

Nem is rémlett hogyhttp://euromagnet.hu/szamarium-magnesek" TARGET=_fnew>a csacsis mágnesek ilyen jók.

pbalazs

Adok-veszek #73672-ben szereplő motorból anno többen is vettünk. Anno szétszedtem, https://picasaweb.google.com/105782796152501919894/CNC_fortuna?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJLImLC5pc3bqwE&feat=directlink" TARGET=_fnew>itt találtok képeket, hátha másnak is érdekes...

Szalai György

Bizony érdekes.
Engem az érdekel, hogy ez állandó mágneses, vagy rövidrezárt forgórész.
Hogy mi rajta a barna bevonat.
Érdekes, hogy egy cserélhető csapágyú kismotorral egybe építettek egy nem cserélhető csapágyú fortunát.
Ez jócskán levon az élettartamból.

svejk

Ment mail az itteni címedre!

pbalazs

Este tudok csak válaszolni, innen a cégből nem megy a gmail.