Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

A kazánok tűzcsövét is ilyennel préselték hengerelték, anno úrfi koromban. Ez a mód könnyűvé tette ez esedékes cserét, nem hegesztették. A tűzcső egyik vége tágabb volt, ez volt rendszerit a tűztér fele, így a behelyezés is könnyű volt.

svejk

Hát persze! [#falbav]

Tudtam hogy láttam már valahol, csak az úgy 70-80-as volt... meg talán még nagyobb is.

PSoft

ˆ jani300 nak lesz igaza!

Habár,én ezt a "forrcső prés" kifejezést/megnevezést,még nem hallottam.
Ez persze,csak az én "nem hozzáértésemet" bizonyítja!:(
De,biztos van ennek is,mint oly sok más szerszámnak valami német/németes "szakneve".:)

Rézcsöves hőcserélőket gyártó,vagy elhasználódott hőcserélőket karbantartó,rézcsöveket cserélő öreg szakik kezében láttam működni ezt a szerszámot.
Ezzel peremezték be a csöveket a furatokba.

Hogy forrasztás/hegesztés volt-e utána a peremezett csővégeken,arra már nem emlékszem,de valószínű hogy nem,csak a hideg sajtolás rögzítette a csöveket.

PSoft

Már megint "elszöszmötöltem" a billentyűn!:(

Mindent leírtatok!
[#worship]

PSoft

Ha meg nem sértelek...

Az"anno úrfi koromban."....hova tehető időben?

Persze,nem kötelező megmondanod.:)
[#wave]

svejk

A burokcsövek talán voltak 120-asok is.

jani300

Kazánra gondoltam én is . Ha a csőben van a víz , akkor forrcső , ha körülötte akkor füstcső (tűzcső ).

PSoft

Köszönöm,most már,ezt is tudom.:)
[#worship]
Ha a csövekben gőz van,és körülötte víz,akkor...milyen?
[#nemtudom][#vigyor2]

jani300

jani300

Persze lehetne építőelemes gőzös hőcserélő is :)

PSoft

PSoft

A semlegesben,megtaláltam a választ a kérdésemre.
Köszönöm!
[#worship]

ANTAL GÁBOR

Valaki vett mellettem ( mint kiderült nem Sz Józsi ) egy progressive analóg kamerát Debrecenben Adamanttól . Nos én beüzemeltem az enyémet. Megosztom az adatokat: sárga vékony +12V DC ,fehér vékony : GND   sárga vastag közepe : videojel meleg  ( és kell neki a GND )

smalla

Tudja valaki, hogy egy DC szervó hajtáson miért van két encoder? A leírás szerint az egyik shaft encoder, a másik meg position encoder. De minek rá kettő? [#fejvakaras][#conf]
Siemens 810 vezérlés, Baumüller hajtás.
Köszi

horcsab

Az egyik megy a Baumüllerbe másik a Siemens vezérlőbe (megszokott). Lehet, hogy nem azonos a felbontás, vagy a jelszintek, illetve az enkóderek kimenete, illetve az egyik rezolver a a másik inkrementális jeladó.
Ha régi a Baumüller akkor annak nincs enkóder kimenete ami paraméterezhető.