Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

svejk

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 szeptember 24, 06:53Tudom rossz hír, de újabb észrevételem akadt :) A mostani főoldalon (lehet eddig is ilyen volt, csak nem tűnt fel, mert rengeteg új hírdetés volt mindíg és csak rányomtam az "Olvasott" gombra) az el nem olvasott topikok előtt megjelenik egy "ÚJ" felirat. Nem lehetne ezt lecserélni a vastag-vékony betűs topikcímekre? Az valószínüleg észrevehetőbb.

Valóban így van, de talán van előnye is.

Így a kövérebb betűkkel a régebbi témák közt könnyebb eligazodni mert engem mag az zavart ott, hogy összefolyt a téma neve a "Nyitotta x.y stb."  fölösleges infókkal.

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 szeptember 22, 20:30Vagy most mi is van????... mégsem úgy ahogy írtam?
Akko' most már megint nem értek semmit. :(

Reggel olyan jónak tűnt...

No végül is csak jó ez, csak már teljesen belekavarodtam a minap.

Most úgy használom, hogy a főoldalnál a piactér kivételével bepipálok minden témát.
Mivel ugye eddig is "mindenevő" voltam.

Aztán ha nagyon megtelik a pénztárcám vagy célzottan keresek valamit csak akkor kattintok a piactér fülre. :)
Így kevésbé bosszantanak a számomra semmitérő nyomulós hirdetések.

Motoros

Ha jól látom most már ez a fórum is ugyanúgy használható mint a régi volt.
Azt hittem, hogy örökre olyan marad mint volt mert a motorba nem lehet belepiszkálni...végül is lehetett. :)

gaben

Idézetet írta: Motoros Dátum 2025 szeptember 24, 08:46Ha jól látom most már ez a fórum is ugyanúgy használható mint a régi volt.
Azt hittem, hogy örökre olyan marad mint volt mert a motorba nem lehet belepiszkálni...végül is lehetett. :)

Szerintem eddig is használható volt, csupán megszokás ill. hozzáállás kérdése.  ;)
Sosem lesz olyan, mint amilyen a régi volt, az okokat tudjuk.
Még mindig azt mondom, hogy itt a tartalom számít és a felhasználói.
A piactér huszadrangú dolog a fórum életében, mégis foglalkozunk vele, mert sokak számára ez is fontos.
Szóval elképzelhetó, hogy ott is lesz változás idővel.

üdv, gaben  wave.gif

remrendes

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 szeptember 24, 07:13Valóban így van, de talán van előnye is.

Így a kövérebb betűkkel a régebbi témák közt könnyebb eligazodni mert engem mag az zavart ott, hogy összefolyt a téma neve a "Nyitotta x.y stb."  fölösleges infókkal.

A "felesleges infókat" ott meg sem kell(ene) jeleníteni.

remrendes

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 szeptember 24, 09:35Még mindig azt mondom, hogy itt a tartalom számít és a felhasználói.

Igen, de információ csak a feldolgozott adatból lesz, az meg könnyen elveszik, ha a 90%-a sokaknak haszontalan.

D.Laci

Az adok-veszek miatt nem nagyon kel majd aggódnunk :(
AI -val figyelik most már a hirdetéseket, használt dolgoknál ugye 600.00ft./év a limit, ha üzletszerűen csinálja valaki akkor már 1ft.-tól :(

zsolt123

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2025 szeptember 25, 07:50Az adok-veszek miatt nem nagyon kel majd aggódnunk :(
AI -val figyelik most már a hirdetéseket, használt dolgoknál ugye 600.00ft./év a limit, ha üzletszerűen csinálja valaki akkor már 1ft.-tól :(

a hirdetéseket figyelni önmagában kevés a bizonyításhoz. lezárult, fizetéssel járó tranzakciókat kell figyelni, ahhoz meg bankszámla adatokat kell kikérni. ha kp-s a tranzakció, akkor szinte esélytelen a megtörténtének a bizonyíthatósága.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

D.Laci

Eddig is figyelték csak macerás volt mindenkinek össze írni ki mikor hol mit hirdet menyiért stb.
Most ez már pár kattintás lesz nekik, eleve feldobja ki a kupec.
Számla adatokat eddig is kikérték ha kedvük tartotta.
Az adatokat a tárhely szolgáltaónak tárolni kell és kiadni.
Ha meg gyanúsítanak, neked kel az ártatlanságodat bizonyitani... :(

Szerinted itt a fórumon hány százalék a kézpénzes biznisz?
Szerinted itt a fórumon hány százalék a nem üzletszerű eladás?

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 szeptember 25, 11:06a hirdetéseket figyelni önmagában kevés a bizonyításhoz. lezárult, fizetéssel járó tranzakciókat kell figyelni, ahhoz meg bankszámla adatokat kell kikérni. ha kp-s a tranzakció, akkor szinte esélytelen a megtörténtének a bizonyíthatósága.

onagy

Tapasztalatból hallottam, hogy az adásvétel "létre nem jöttét" az adásvétel tárgyát képező tárgy meglétével lehet a legegyszerűbben bizonyítani. A "megveszem" felkiáltás még kevés bizonyíték a tranzakció létrejöttére. Ezért elég egy darabot a sokból megtartani. Persze ha a vevőt megijeszti a hatóság (pl orgazdaságot említ) és ő is bemutatja a megvásárolt darabot, akkor kezdődhet a vakarózás.
O.

D.Laci

Főleg a külföldről vásárolt cuccok esetén... meg pláne itthon befizettet vám és áfa mellett, meg vesz valaki 10-et és egy darabot bemutat.

Majd meglátjuk mennyire veszik komolyan.   :(

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 szeptember 25, 13:28Tapasztalatból hallottam, hogy az adásvétel "létre nem jöttét" az adásvétel tárgyát képező tárgy meglétével lehet a legegyszerűbben bizonyítani. A "megveszem" felkiáltás még kevés bizonyíték a tranzakció létrejöttére. Ezért elég egy darabot a sokból megtartani. Persze ha a vevőt megijeszti a hatóság (pl orgazdaságot említ) és ő is bemutatja a megvásárolt darabot, akkor kezdődhet a vakarózás.
O.

remrendes

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 szeptember 25, 13:28Tapasztalatból hallottam, hogy az adásvétel "létre nem jöttét" az adásvétel tárgyát képező tárgy meglétével lehet a legegyszerűbben bizonyítani. A "megveszem" felkiáltás még kevés bizonyíték a tranzakció létrejöttére. Ezért elég egy darabot a sokból megtartani. Persze ha a vevőt megijeszti a hatóság (pl orgazdaságot említ) és ő is bemutatja a megvásárolt darabot, akkor kezdődhet a vakarózás.
O.

"Nem tudtam eladni, ezért kidobtam."

PSoft

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 szeptember 25, 20:49"Nem tudtam eladni, ezért kidobtam."

Vagy...

Van itt(illetve ott) egy pár, méh teleppel riogató fazon.
("....ha nem viszitek ma százötvenér, holnap megy a méh telepre!!!")

Hát kérem az úgy 'vót, nem vitték...leadtam a vasba!  :rohog

PSoft

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 szeptember 24, 09:35Szerintem eddig is használható volt, csupán megszokás ill. hozzáállás kérdése.  ;)

Azt mondják, a guminő is használható csupán...megszokás ill. hozzáállás kérdése.  :Q

Andrew76477

Sziasztok! Keresek valakit, aki tud vásárolni a TME-nél. Ugyebár megszűnt a kiskereskedelmi rész, illetve magánszemélyeket már nem szolgálnak ki. Egyetlen egy pár ezer forintos eszközt szeretnék venni, mert csak náluk kapható. Tudna valaki ebben segíteni? Jó volna ha pesti volna az illető. Üdv mindenkinek