Épül a gépem ::: Zozi gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:08

Előző téma - Következő téma

kfhm8gav9

Köszönöm, igazából én is azt hittem, hogy gyorsan meglesz, de egyre több kis időrabló apróság jön elő amit meg kell  oldani.

000000000

Szia Zozi!

Gratula, szuper kis géped lesz szerintem, jól megtervezted.

Azt szabad tudni, hogy melyik programban csináltad a testmodellt és VEM analízist?

Egyébként milyen tűréssel szeretnél majd gyártani? Várhatóan mennyit fog tudni a géped max?

ffc2gz5fr

Szia Zozi!

A vezérlődobozodat hol vásároltad? Szeretném bedobozolni mostmár én is a vezérlőmet de sehol nem találok jó dobozt hozzá. Ja, MSD vezérlőkről van szó és a járulékos tartozékokról.

tc9jtie4

Bakter, keresem az állam!  

Csak így tovább!

3ztiz2p39

Kevesen adnak ilyen kis, de valójában nagy dolgokra, mint a bronz alátét! [#eljen]

mutz8958e

Szia!

A fúrógép mágnestalpas része : saját, ill. maszek fejlesztés?

Hogyan van megoldva?

wvs6cpz09

Hát erre a megoldásra nem számítottam! Gratula a nagy ötlethez [#eljen]

3ztiz2p39

Nyilván szedett már szét Zozi barátunk is ezt meg azt.
Talán ez is THK találmány...

3ztiz2p39

Te nem olvastad az http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1297802900&order=reverse&index=2&azonosito=hobbycnc" TARGET=_fnew>Épül a gépem::: csizi... topicot???
#78-tól volt tárgyalva.

ku55dfr0s

A "nagyok" pl. THK, STAR(Rexroth), ezt a módszert már régóta alkalmazzák, azzal a különbséggel hogy réz/bronz helyett műanyag pogácsát(rudacskát) tesznek a hernyócsavar alá.
Ez a rudacska , a hernyócsavar meghúzása után, felveszi a rögzítendő, ill. rögzítő menet profilját,(hideg folyás) és egyikben sem tesz kárt.
A hernyócsavar lazításával után állítható az anya, és újra rögzíthető.  

Sokkal praktikusabb megoldás mint az anya+kontra anya..
A kontra anyás megoldásnál, a 'konrázáskor' -az előzőleg (pontosan)beállított csapágyhézagot- csak rontani lehet.

wvs6cpz09

A jó pap is holtig tanul. A jó kántor állítólag még három nappal azután is. Én viszont már csak felejtek :((

ku55dfr0s

kfhm8gav9

Inventorban indult, aztán solidworks ben lett a frekvencia vizsgálat de ansysban is leellenőriztem kisérletképp. A mennyit fog tudni még nagyon homályos, ha tized alatt lenne akkor boldog lennék. Az a kérdés mekkora erő ébred a szerszámon, most olyan 5 század tűnik reálisnak.

kfhm8gav9

A doboz innen a szomszédos adok/veszek részről jött, meg is lepődtem milyen újszerű állapotban volt.

kfhm8gav9

Köszönöm, én sem gondoltam volna, hogy a kis részletek ennyivel több időbe telnek. Sajnos/szerencsére nincs mostanában sok időm rá, ezért nincs is elkapkodva a projekt. Ha nem kapnék hathatós segítséget hozzá itthonról, ugyan csak hosszú pihentetések lennének benne. Mindig egy kis részlet és idővel csak össze áll...