Épül a gépem ::: Zozi gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:08

Előző téma - Következő téma

837pzgjm7

Csinos, tömör kis masina lesz.
És a "lakásba illeszthetőség"-gel sem lesz gond.
Nagyon előrelátóan tervezel.[#eljen]

78f0c82z

[#taps] "Gusztusos" kis darab, Gratula

ajpwg6jrn

Azt hiszeem ez pont olyan gép lett, amit sokan ha meglátnak, néha-néha visszajönnek megnézni. És kedvet ad ahhoz hogy az ember nekiálljon a saját gépének vagy esetleg egy hasonló kis ékszer készítéséhez. Nagyon szép lett, gratulálok hozzá. (Reméljük sok forgácsot fog termelni. :) )

kfhm8gav9

Mindenkinek köszönöm a pozitív visszajelzéseket. Sajnos nagyon szűkös az az idő amit a hobbira tudok fordítani, és még rengeteg kis apróság van amit el kell készíteni, vagy be kell állítani. A főbb darabok összeálltak, már látszik a végleges forma. A gép asztala is kezd végleges formába állni. Most a hajtások méretezése folyik x/y szervó a z léptetős lesz az előző gépem mintájára.
És persze még hátra van az elektronika összerakása...

kfhm8gav9

Eljött az elektronika összeforrasztgatása, viszont sajnos a pákám eléggé nehezen volt SMD re fogható. Kis keresés után egész jó forrasztó állomás projekteket találtam neten. A legjobban egy Welleres megoldás tetszett, de csak a páka is hozzá már fájdalmas összegbe kerül.

Jött az ötlet, legyen a páka is teljesen saját.

Ez lett az eredmény, ajánlom mindenkinek aki pici alkatrészeket szeretne a helyükre parancsolni.

Persze illik a forást is megjelölni:
állomás

gaben

Zseniális ez a konstrukció, csak ámulok mennyire letisztult a design.
Alig várom, hogy lássam működés közben.

kfhm8gav9

Ez egy az egyben a linken lévő megoldás, van fent róla videó is mit tud. A nyákot kicsit átalakítottam, hogy gravírozható legyen és átköthetőek legyenek a furat galvánok, de a prototípus után inkább gyártattam belőle. (nem egy állomás készült)

Került rá normális programozó csati is. Ami sok keresgélést jelentett az a páka volt.

Ha valaki után építené a tervek fent vannak, de Az aspire projektet is meg tudom osztani ha valaki kimarná.

A kijelző és a szilikon kábel a legnehezebben beszerezhető alkatrész a többi olcsó és gyakori cucc.

gaben

Az is remek darab, de én a CNC gépre értettem. ;)

8gwpaca0r

vyvk7xm7

Használod? Hogy válik be a forgácsgyűjtő rendszer?
Lepotyog magától, vagy kotorni kell? Esetleg lefújatod?

kfhm8gav9

Főleg apró forgács van, nem szokott megtelni. A hűtést szépen összeszedi. Előrefele söpörve az asztalt egyből a fiókba megy minden. Takarításnál kell seperni, de kb 10 perc alatt teljesen ki lehet szedni belőle mindent, nem keveredik, "szelektíven" gyűjthető a forgács. Ha folyamatos használatban lenne az emulzió keringtetéssel mindent bemosna, de mivel nincs rá idő így csak a helyi kenegetés van ami meg max csepereg ha épp marni kell valamit.