Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

gfvbk036

Átméretezed és ugyanazzal a névvel felülírod a szerveren. Így a probléma megoldva.[#wave]

65hfjjmj

A gond csak az, hogy nem az én szerveremen van, feltörni meg nem illik… [#whatever]

000000000

Csináljunk belőle mozgóasztalos CNC –t :))
Megcélozva a rekordok könyvét:))

gfvbk036

3ztiz2p39

De mit keres ott az autóm?
Színre típusra passzol :)

000000000

Szerinted van olyan hatásos, mint a hőkezelés?

000000000

Szerintem, a nejednek szánta a titkos felvételt.  
Tudatni, hogy akkor nem is ott, és akkor voltál.
Lesz ajtócsapkodás huzat nélkül is[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#fogmosas]

65hfjjmj

Nagy előnye a hőkezeléssel szemben, hogy nem deformálódik a szerkezet, a feszültségcsökkenés közben, ezért a megmunkálandó felületekre nem kell nagy ráhagyás, valamint a gyártás helyszínén alkalmazható, sőt hegesztés közben is. Általános felhasználásnál önmagában is elégséges. Ma már az iparban jelentősen elterjedt.
 Alkalmazzák hőkezelés előtt is, ilyenkor megakadályozza a hőkezelés közbeni deformációt, és szinte 100 %-os feszültségcsökkenés érhető el, viszont ilyenre ritkán van igény.

krnj79r9n

Én is hasonló felépítésű gépet építek és sokat agyaltam a feszültségmentesítésen, szükséges-e stb. Keresgéltem, hogy mibe kerülhet, akkor találtam én is ezt a vibrációval való feszültségcsökkentést, amit sasi javasolt.
Érdemes átolvasgatni a weboldalukat:
http://www.auriam.hu/" TARGET=_fnew>Auria M Kft.

Engem teljesen meggyőzött, elméletileg mindenben jobb a hőkezeléstől és olcsóbb is. De még nem kérdeztem mennyi lehet és hogy lehet ezt a helyszínen megoldani, messze vagyok még a kész váztól. :-( Üdv, jó olvasgatást.

vyvk7xm7

Pár dolog nagyon nem világos, de gondolom csak nekem nem.

A termikus feszmentesítés egyik fontos igénye, hogy a munkadarab hőmérsékletének minden ponton megegyezőnek kell lennie. Ezzel szemben a dinamikus mentesítés, éppen hogy egy ponton, egy irányból hat. Vagy minden varrat fölött megismétlik? Esetleg több irányból is?

Másik dolog, hogy egy összetett alakú munkadarabra messze nem egy rezonancia frekvencia jellemző, hanem különböző pontjain mérve, különböző irányokban más. Melyiket veszik alapul a szubharmonikus zóna megállapításához?

Azután meg a rezonáns frekvencia változása alapján állapítják meg a kezelés sikerét. De az minden szerkezet vagy sűrűségváltozáskor bekövetkezik, töréskor, repedés terjedésekor is. Lehet, hogy úgy érik el a feszmentes állapotot, hogy közben tönkremegy a munkadarab?

65hfjjmj

A kész szerkezetre egy helyen kell felhelyezni a rezgéskeltőt, és a szerkezet összes feszültségét lekezeli. A #137-ben linkelt fotón baloldalon a rezgéskeltő, tőle jobbra az érzékelő van elhelyezve.

Kisebb darabokat (100 kg alatt) vagy rázóasztalhoz erősítenek, vagy több szerkezetet egymáshoz.

Hegesztés közben is lehet alkalmazni, így a késztermék feszültségmentes lesz.
Úgy gondolom, egy összehegesztett szerkezetnek (vagy csak egymáshoz rögzített) egy rezonancia frekvenciája van. Ezt a frekvenciát kezelés közben nem szabad elérni, de a linkelt leírásokban biztosan olvastad. Ha ez a technika tönkretenné a terméket (gépváz, hídelem, felüljáró kritikus elemei, zsilipkapu, stb.) a megrendelők nem írnák elő a ezt a kezelést.

Ma kértem árajánlatot egy cégtől vibrációs feszültségmentesítési költségekről:
100 kg-ig 150 Ft/kg, 100-500 kg = 50 Ft, 1000-1500 =35 Ft, stb, 5000 kg felett 16 Ft/kg.

3ztiz2p39

Nekem ez nagyon baráti árnak tűnik.
Bár a kemencésnek sem tudom a pontos árát.
De a kemencésre mindig várni kell mikor lehet besuvasztani az adott darabot.

No, akkor hogy is lehetne ilyet házilag csinálni? :))

mxjj54gxi

Első lépésnek be kell menni egy sekszshopba, és venni egy vibrátort? [#circling]

65hfjjmj

Az árból kihagytam az áfát, de még így sem vészes.
Egy kis összefogással meg tudnánk csinálni, csak üzleti célra nem használhatnánk, mert szabadalmi védettség alatt áll. Gondolom, voltak annyira előrelátóak, hogy nem a technikát, hanem az eljárást védték le.

wvs6cpz09

http://www.animaciok.abbcenter.com/weboldal/animaciok/gallery/harkaly_2054147930.gif" border=0>