Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

svejk

Én közel sem vagyok szakember esetleg az idézőjelbe tett szakértő, de Varga Pista képeit elnézve legalább annyira hihetetlen hogy működik, mint Jóska Pista bácsinak, hogy a repülő mitől tud repülni.

Még csak nem is tényleges vázra csupán az asztalra van fogatva a rezgéskeltő és a pillanatszorítókon megy át a rezgés.  
És ettől még a híd bal felső sarkában is lecsökken a feszültség.

Én nem kételkedem a tudásban, csak hitetlenkedem a buta fejemmel. :(

Varga István

Még egyszer köszönöm, hogy hozzásegítettél az információval!
Tapasztalatokról akkor tudok beszámolni, ha elkezdjük a forgácsolást. Igyekszem odafigyelni és mérni az esetleges alakváltozást.

svejk

Épp most akartam írni a képekre, hogy tudjuk hogy csendes, szerény vagy és csak akkor szólsz velősen ha muszáj, de most kivételesen ne fogd vissza magad!
A képeid csak annyit sejtetnek mint a cég honlapján levők.

Nem hiszem el hogy nem tudtátok elvinni a komát ebédelni, míg valaki lekapta volna a burkolatot :))

svejk

Ez most nekem annyira misztikus, mint 200 éve a többségnek az elektromosság. :)

Varga István

100%-ig még engem sem győzött meg, de a mások tudását elismerem és fejet hajtok előtte.

svejk

Majd a bizonyítékok...
Az lenne az igazi, ha a másik gépet (mert ugye 2 készül) hagyományosan feszmentesítenétek.  

Ha gondolod rendezünk egy gyűjtést a különbözetre. :))
De komolyan...

sasi

Az eljárást 35 éve alkalmazzák, hazánkban 20 éve van jelen, viszont csak az utóbbi években kezd szélesebb körben terjedni.  

mxjj54gxi

Én valahogy úgy érzem, mintha ez a feszmentesítés úgy történne, hogy a rezgéstől a feszültséggócokban mikroméretű alakváltozások történnének.
Modellezve tán úgy tudnám megfogalmazni: a feszgócokat ha gyurmának képzelem, amik "összeragasztják" az alkatrészeket, és jól megrázom a szerkezetet, a rázástól a gyurma a helyére igazodik némi alakváltozás kiséretében.

De ez csak a képzeletem, egyáltalán nem biztos, hogy mégcsak hasonlít is a valóságra.

svejk

Elhiszem..
Gondolom az ilyen tudatlan hitetlenkedők miatt, mint én nem terjedt el hamarabb.

svejk

Le vagyon írva a működése úgy #130 és #160 környékén.
Csak meg is kell tudni érteni.

svejk

Mennyi időt volt a tényleges vibráció?

mxjj54gxi

Olvastam, de magunk között szólva az inkább marketingszöveg. A pontos folyamatok lezajlását nem részletezi - tök érthető okokból

sasi

Én az oktatás hiányosságának vélem a dolgot, az ipar alkalmazza, de kevés helyen tanítják…

svejk

A tegnapi ívhegesztős könyvben, -ྐ-es kiadás- klasszul le van írva a plazmahegesztés alapja is.  
Én csak 2000 táján találkoztam vele.

svejk

Régebben a Révai lexikont olvasgatva is sok régi-új dologgal találkoztam, amiről azt hittem friss találmányok.