Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

Varga István

guliver83

Érdekes egy szerkezet! Én is azt kérdezném, hogy mennyi idő volt mire megcsinálták? Átlagosan ahol írják (fémek legtöbbjénél 20-40 perc alatt végbemegy a folyamat).

s7manbs8

Ha ez ilyen könnyen megy nekem távcső tükröt is lehetne feszmentesíteni rázogatással, ha valami piszok rosszat öntenék házilag nyersanyagot ... :) ?

sasi

Egy nagykalapáccsal ügyesen ütögeted az üveget, aztán minden lerepedt darab hozzájárul a feszültség csökkenéséhez…
 A viccet félre téve, érdekes kérdés, ugyanis a fém kristályos szerkezetű (általában, mert amorf is lehet), az üveg meg amorf.

s7manbs8

Nem akarok itt túl sokat kotyogni, az üveget is hagyományosan bizonyos hőfokra melegítéssel szokták így e célból kezelni tudtommal, de ezt a mechanikai módszert még nem hallottam ilyen anyagra sem, vagy hogy alkalmazható lenne e.

krnj79r9n

Szervusz István,

Hogy hogy a feszültségmentesítés idejére  fordítva lett felhegesztve a híd a vázra?
Volt valami apropója (tehát szándékos valami okból) vagy csak így eset, így fordult a daru? :-)

Tényleg hihetetlen, hogy ez működik. De nem merném megkérdőjelezni egy több évtized óta fejlesztett és használt módszer működőképességét. Azt, hogy kamu, meg végképp nem feltételezném, hamar kiderülne a turpisság. :-)

Tehát akkor simán működik, hogy együtt feszmentesítem az egész vázat. Én is így gondoltam valahogy, hogy összeszerelném.
Nekem az oszlopaim is külön darabok lesznek a hídtól.

Szerinted elegendő, ha a különálló darabok össze vannak csavarozva keményen, vagy mindenképpen össze kell hegeszteni ideiglenesen mint nálad.

Üdv: Sanyi

Varga István

Véletlenül raktuk fel fordítva a hídat.
A darabok összerakásához elég lett volna csak pillanatszorítókkal összefogatni. A csavarozás teljesen jó.

svejk

krnj79r9n

Értem, így sikerült. [#nyes]
Akkor most jön a híd betonozása? Vagy előbb gépi megmunkálással a csatlakozó felületek lineárisok helyeinek felmarása és aztán betonozol?
Én szerintem a feszültségmentesítés után előbb megmunkáltatom, aztán betonozok, így már csak nem megy el semmi méret. Viszont nem mindegy milyen súlyt kell elszállítani a gépműhelybe.

Varga István

Ma eljutottam a betonozásig.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20Istv%e1n/Mar%f3g%e9p%204t/Y%20beton.jpg" border=0>

000000000

Klassz!
Mekkora súlyra számítassz? Betonvasakat tettél a bordák közé? Le fogod lemezzel hegeszteni?

Szalai György

Recept, adalékok, arányok, tömörítés, hőmérséklet? Hogyan feszíti a kötő beton a feszmentesített acélt?
Menetes furatok készek már rajta, vagy ezután készülnek? (Ütve menetfúróval. Hi..hi..)

krnj79r9n

Kár, hogy a betonozásnál mindig megakad a dolog! :-(
Megesz már a fene, hogy lássam az egyik gépedet működni.

A feszmentesítés jó lett? Mennyibe került végül?
Ezek szerint a betonozás után következik a sínek helyének megmunkálása.

Egyébként Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek.

Varga István

Szerencsére nem akadt meg.
Hamarosan képek.

bhus7n7hr

Ez a feszmentesítés nekem is izgalmas lenne.
Egy körasztal vázat kell összeácsolnom, de anélkül valószínűleg nem lesz OK.
Tudnál segíteni, hogyan elérhető a technológia ?