Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

HJózsi

vjanos

Ember! Ez több, mint durva! [#merges2][#guluszem1]

xsugix

Ez mit keres itt??? [#worship] Kellene egy profi cnc fórum is.. [#eljen]

wkbgzy80t

Ezek az orsók olyan vaskosnak tűnnek a kocsikhoz képest, lettek méretezve ezek az elemek?

Persze a biztonságnak több az előnye mint a hátránya, csupán elgondolkodtam, mert nálam teljesen mások a (tervezett...) arányok, mondjuk én dinamika alapján számoltam - lehet az üzemidőt is ki kellene számolni... Itt emiatt adódott ez a nagy átmérő?

Az 5. tengely ötlete később jött, látom (változott a felfogólap?) :)

Ave, ötödik tengely!

000000000

Klassz lesz a géped és a prezentáció példaértékű![#eljen]

c2nsu773m

Ha jol látom ezt a hatalmas szerkezetet léptetőmotorok fogják hajtani?

Varga István

Az asztal nem alu, vaslemezből készült. Az alkatrészek egy része hoganyzott.

Varga István

Igen léptetős minden tengely.

adamant

Ez valami irdatlan brutálisra sikeredett!! [#ijedt][#eljen] De egy ilyen brutális gépbe én tuti nem léptecsekben gondolkodtam volna [#wow3]

svejk

Látod ez is bizonyítja, hogy a léptetőmotorokat nem kell leírni, főleg nem a modern hajtásokkal!

Persze én is szervokat raktam volna, csak az kissé megnöveli az árat ennyi tengelynél.

svejk

Az utólagos horganyozás nem okozott szerelési, pontatlanságokat, beállítási nehézségeket a végén?  

svejk

Vajon mikor lesz készen, én már nagyon kíváncsi vagyok rá működés közben.
No meg a kezelőpultra is.
Mert a kezelhetőség nagyrészt azon múlik.

3vv2btrhv

Nekem az tünt fel , hogy menyi marad a hasznos munkaterület , a 5 axist használva ??

HJózsi

Aha ... [#eljen] így már OK! A híd valami kalapácslakkot kapott?

Varga István

Azért kellett lehorganyozni, hogy a gyártási pontatlanságot korrigáljuk.[#hehe]