Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Az Y tengely azért jön ki teljesen a hid alol hogy a fej azt az oldalt is megtudja munkálni .Igy nem kel hogy a híd alá furdoljon .

000000000

Hell o

igazán szép kis kép sorozat, na de azért a gép se
 semmi gratulálok hozzá sok szép munkát kívánok  

9789sd68

ha valamit körbe akarsz marni akkor azt körbe is kell járni ergo a fejnek is legalább C tengely mentén 360°+ -t kell tudnia

vagy ha csak 180° akkor az asztalon is kell forgató, hogy a maradék másik felet meg lehessen csinálni

9789sd68

ha fej jobbra jön ki akkor nem tud befordulni az asztal közepe felé!!

csak akkor ha ki áll fogásból átforgatja magát teljesen A C tengelyeken

ez mondjuk kézi programozásnál még mehet is de 3d-nél?? mi fogja így legenerálni a pályákat??
(jó tudom biztos van rá progi)

én akkor is azt tartanám jónak, ha az A tengely motorja vissza lenne forgatva a hajtás mellé  
és akkor talán elfér a C forgáspont és  híd lába közti távolságban

MoparMan

elméletileg a posztproci tudja a gép határait, a szerint generál pályát nem?
ha ott benne van, hogy 180 fok a mozgástartománya a fejnek mindössze...

9789sd68

az edge cam tudja a gép paramétereit az biztos  
mert már a pálya gerálásakor tud ütközést vizsgálni és akkor még nem posztprocesszált

9789sd68

de akkor is nekem logikátlan hogy a C miért ne fordulhatna teljesen körbe és ne csak félkört
az A minimum 180°

MoparMan

rosszul fogalmaztam. de a lényeg hogy a gép paraméterek figyelembe vételével generálódik a szerszámpálya.

MoparMan

illetve nem árthat szerintem ha pár fokkal túl tud fordulni a 0 és a 180 határon nem?

besirkyjh

Nem tud körbeforogni , fizikailag ( kábelek stb ) .A ötödik tengely bármelyik oldalon tud dolgozni az nem akad .A 4. tengely ugy nem akad a hidba hogy a munkadarab tul megy a szerszámon igy bármilyen pozicioban hozzá fér ugy hogy nem kel neki 180 foknál többet mozdulnia .
Probáld ki vágj ketté egy pinpong labdát és járd körbe ebben a felállásban :)

wvs6cpz09

Miért kellene 360 fokban körülfordulnia a C-nek? Macerás lenne megoldani a kábelezést és még sok egyebet. De ekkor az A-nak (értelmetlenül)csak 90 fokot kellene fordulnia.  

Miért lenne jó az egyik tengely mozgathatóságát túlbonyolítani, a másikat pedig csak félig kihasználni?

w0hgtwf3w

Gratulálok.
Nagyon jó.
A vitához hozzászólva szerintem, a 3. fotón látható réz (?) lemez és a két érzékelő határozza meg a végállásokat, az a fotóról is látszik, hogy nagyobb mint 180 fok. Ezzel egy gömbfelület felét biztosan meg tudod munkálni és ha a főorsót átfordítod 180 fokkal akkor a maradékot is (természetesen az munkadarab rögzítési pont az mindig megmunkálhatatlan), lehet, hogy nem érthető amit mondtam de tökéletes megoldás, és működni fog.javascript:put('taps')
[#taps][#taps][#taps]

000000000

000000000

Némi segítség a vita eldöntéséhez.
http://www.t2cnc.hu/downloads/V9.wmv" TARGET=_fnew>video

ku55dfr0s

Miért is..? [#ejnye1]

Szakmai fórumon, szakmai kérdésről, szakmai állásfoglalások...

Szerinted mi ebben a [#nyes][#eplus2]-es?