Épül a gépem ::: Varga István

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

ncxe0hdha

Nem szeretnét szétsz...a topicok...holnap törlöm a felesleget...

000000000

mint e nemes gondolat egyik kiötlöjétöl,ezt szerintem el is várjuk!:)))

skwby94ub

4mjnxdwuu

Üdv.
Lehet, hogy a név kötelez.....( Én is Varga István vagyok. ) és én is egy nagyobb tömegű gépet építek. ( kb 1500-2000 kg ) Te nagyon benne vagy a témában... Gratulálok.

És mindjárt szeretnék tanácsot is kérni, ha lehet.
A gép alapomat nem feszmentesítettem, mert próbáltam úgy megtervezni, hogy a hegesztés se húzza el.( egész jól sikerült) ezért nem tartottam utólagos vetemedéstől. ( kalapácsos csilingelés vizsgálat.. :-) De a híd sok hőt kapott, és lett benne egy kis hajlat. A kérdésem az lenne, ha feszmentesítem akkor az így marad, vissza áll eredeti állapothoz közeli állapotba, vagy egy köztes helyen megáll, csak belső feszültségek nem lesznek benne. ?

279nwbpsa

Azért kicsit többet kellene pedáloznod,mint nekem.
Bár én valójában nem is szeretek biciklizni,de azt a 20Km-t csak kibírnám valahogyan. :)
Egy ilyen rendezvény bőven megérne ennyi fáradságot!

w25nhezad

A feszmentesítés hatására a vetemedés egy kicsit visszahúzódik, de alapvetően csak a bevitt feszültségek szünnek meg. Viszont az nogyon jót tesz a rezgések ellen.

4mjnxdwuu

Esetleg tudsz adni valami támpontot, kb mennyibe fájna egy 1600*600*500-as alkatrész feszmentesítése?  (egyébként mekkora hőmérsékleten  csinálják? )

w25nhezad

Az ára a kemence méretétől ill. a géped súlyától függ. Sajnos nem olcsó 50-80 eFt.
500-550˙C felmelegíteni 1 óra hőntartás és  50˙C/óra visszahűteni.

4mjnxdwuu

Köszi. Szétnézek, hogy itt a környékemen hova férne be...

w25nhezad

Sikerült közelebb kerülnöm úja a gépépítéshez.
A feszmentesítés után megtaláltam a zöld festéket.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Varga%20Istv%e1n/Mar%f3g%e9p%205t/X%20tengely.JPG" border=0>

s7manbs8

Ez milyen lesz, mozgó asztalos ? Ez nekem ihletet ad az enyémhez is, húha kelleni fog nekem is egy kis vasanyag még úgy látom, az a 4 lap fogja tartani a kereszt tengelyeket, gondolom, jónak néznek  ki a megoldások.

w25nhezad

000000000

Nagyon klassz lesz! Hát még élőben látni és megtapogatni!

gsbwxanch

7snm9r7t

Szeretem az ilyen szép és precíz munkákat!!!
Párat mondjál le a munkáidból! vagy add ki másnak mer' így nem lesz kész a talira a masina !!![#worship][#eljen]