Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Zozi

Nyomtatóra bőven jó, de kell egy kis hossz a megvezetésnél. Három szár már megadja a síkot és nem tud billegni.

93kiabn5v

Az elképzelés az hogy csinálok egy kb 20x20 as keretet 10es vagy 8as menetesszárból.Erre rögzítem majd a 25x25 lapot amire majd rákerül a fűthető asztal. Hátsó részen amivel összekötöm majd a szárakat lesz majd az emelési pont a két sarkánál. Hóvá gontoltad a 3 . A kettő közé  középre vagy a másik három oldal valamelyikére?

Zozi

Az hogy hol van nem lényeges, a legjobb minél távolabb egymástól. Vannak fent képeim én hogy képzeltem annó, szerintem bevalt.

93kiabn5v

A 3 ból csak két orsó hajtasz ugye?

wzc80zbf7

Azt mondja meg nekem valaki ezt miért csinálja a nyomtató: https://goo.gl/photos/LJGMk5UZyT3Voe4h9" TARGET=_fnew>Kép

Csak a lyukak körül van ilyen probléma. Máshol nem tapasztaltam. Már felemeltem az Extruder Multiplier-t 1.1-re de nem sokat javult a helyzet.  

Másik: Most próbálkozok ABS nyomtatással. Olyan tárgyak amik nem irdatlanul nagyok simán üvegre fújt hajlakra tökéletesen tapad. A végén mikor lehűl szinte lepattan róla. Ez nagy öröm most nekem :)

ks46twg3x

Ha ez az első réteg, vidd a fejet közelebb az üveghez.
Ha az utolsó, próbáld kicsit több anyaggal.
Nézd meg a szeletelőd mit mutat a lyuk körül.

3vv2btrhv

Most értem haza , értelmezni fogom a tanácsolat , vettem maszkolót sárga TESÁT .

3vv2btrhv

PSoft

"...csinálok egy kb 20x20 as keretet 10es vagy 8as menetesszárból.Erre rögzítem majd a 25x25 lapot..."

Lehet, hogy csak engem zavar a mértékegységek, vagy inkább csak számok összevisszasága...
 [#nemtudom]

93kiabn5v

Bocsi de programozó vagyok nem asztalos. A lényeg szerintem érthető volt.

PSoft

wzc80zbf7

Melyik anyagból ajánlatosabb gépalkatrészeket nyomtatni? ABS vagy PLA?

93kiabn5v

Kezdem már megérteni akik kb. egy éve segítettek miért nem találom a fórumon nyomukat sem.

wzc80zbf7

Valaki nem gondolkodott még a filament újrahasznosító gépezet gyártásán? :) Azért van nálam is már kb 1 kg hulladék anyag. Lehet nem lenne rossz :) Csak kíváncsi vagyok hogy valaki esetleg megépítette-e már.

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2016/08/11/l008dC6hw.jpg" border=0>
Reggelre kész lett a nyomtatás .Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat .