Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Akkor marad a Slic3r. Azzal el is lehet menteni az átalakított tárgyakat, és nyomtathatod a Cura-val.

93kiabn5v

93kiabn5v

Nyomtatni melyik a jobb? Cura vagy a Slic3r?

keri

Cura szebben nyomtat, és egyszerűbb, Slicer-ben meg több a lehetőség a paraméterezésre.
Kísérletezni jobban szeretem a Slicer-t, használni a Cura-t

93kiabn5v

A szeletelést megtaláltam használható. pla mennyit veszít a stabilitásából ha összeragasztom? Elméletileg összeforr rendesen nem?

93kiabn5v

Létrehoztam egy csoportot a facebookon alternatívaként, mert többen dolgoznak rajta ,hogy ez a kis közösség megmaradjon egyenlőre nincs új oldal. Nem szeretném ha azok akik eddig is segítettek nekem és másoknak elvesznének. Nem teszem ki a linket mert nyilván egyből le lennék hurrogva, gyanítom ez sem tetszik majd sokaknak de nem érdekel. Akit érdekel az email címem megtalálható a profilomba.

keri

Nem vagyok fent az FB-n :) valaha voltam, de elolvastam az ASZF-et és rájöttem nagyon nem értek vele egyet, így töröltem magam. Plusz minimális haszna mellet, csak rabolta az időmet a sok hülyeség.

Szerintem nincs gond egy FB csoporttal. Vannak más hobbyCNC-s oldalak is még jobbak is mint ez, mégis itt maradt a mag. Pedig volt idő amikor a trolloktól használhatatlan volt ez a fórum, na mondjuk akkor felkapottabbak voltak az alternatívák.

Másik, hogy a Thingiverse-n angolul rengeteg csoport van, én ott szoktam kutakodni.

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2016/08/10/WAfJyQ.jpg" border=0>
Készítenem kéne 300mmX200mmX40mm es dobozt . A szélei felkunkorodnak , így a nyomtatást leállítottam 3 óra kuka . Mit csináljak , hogy lent maradjon a széle ?

3vv2btrhv

Ja a lényeg PLA .

wzc80zbf7

Tegyél alá RAFT réteget. Főleg a sarokpontokra. Az elméletben lent tartja az anyagot. (de ha jól látom a képen van alatta). TESA szalag a tálcára, arra annyira jól tapad nekem a PLA hogy kb úgy kell leimátkoznom az asztalról a tárgyat.

wzc80zbf7

Nekem volt 1-2 alkalommal hogy szükségem volt ragasztani. Vagy két komponensű ragasztóval ragasztottam össze vagy ha lehetőségem volt akkor megmelegítettem az összeragasztandó tárgyat és összenyomtam. Az utóbbi elég stabil megoldást jelent.

3vv2btrhv

Ez a festék üzletekben kapható változat ?

keri

Ekkora doboz, bármit csinálsz kunkorodni fog.
Biztos praktikus dolog nyomtatni ekkora dobozt?

Fűtött a munkatered ha jól emlékszem. Meg kell próbálni felfűteni olyan hőmérsékletre ahol puha a pla, akkor talán. (~60fokkal próbálkoznék)
Illetve kisebb kitöltés, vékonyabb falvastagság csökkenti a vetemedési hajlandóságot.

Amúgy nekem annyira tapad az üvegre a PLA, hogy ha nem hűtöm vissza, akkor előbb eltörik az üveg, minthogy feljöjjön a munkadarab, de még ennél kisebb dobozok sarkai is feljönnek.
Nem is szoktam telibe nyomni így dobozt, ezért terveztem több alkatrészből a http://www.thingiverse.com/thing:1185866" TARGET=_fnew>vezérlőm dobozát mert így szerelés, és nyomtatás szempontjából is sokkal probléma mentesebb.

wzc80zbf7

Ezt a közvetlen asztalra való nyomtatást meg fogom próbálni én is. Egyébként szerintem a 60 fok az kevés a PLA-nak hogy puha legyen. Sokszor én is kénytelen vagyok a nyomtatás végén felfűteni az asztalt hogy le bírjam szedni a tárgyat. 80 fok körül lágy a PLA. Én 65-fokos tárgyasztalra nyomtatok.

wzc80zbf7

Igen a sima mezei maszkoló szalag. Nem kék hanem sima sárga. Csak ez nem bírja a magas hőmérsékletet de PLA-hoz nekem bevált. Alig bírom feltépni a tárgyat asztalról. Ahogy írtam is sokszor fűtöm az asztalt fel és akkor se a TESA szalagról jön le a tárgy hanem a szalag válik le az üvegről.