Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wzc80zbf7

A végén melyik megoldás vezetett sikerre? Csak kíváncsiságból hátha másoknak későbbiekben segít.

3vv2btrhv

Sárga maszkoló, fűtött kabin 50 fok .

32wpcr8jg

Köszönöm szépen a segítséget neked is a többieknek is.  
Tényleg sokat segített az olajozás, most már tudok nyomtatni :)

#14230 vjanos

https://www.dropbox.com/sh/iaq04c1y3g7j6c0/AAD-PdSJzMw2WfMt8qYnQcGta?dl=0" TARGET=_fnew>40x10mm-es magas fordulatú ventilátor van szerelve a hotend bordák hűtésére
Itt vagy privátban megtudnád osztani a linket ahonnan vetted a hotend-et? Lehet rendelnék egyet "tartalékba". :)

vjanos

Én a radiális ventillátorok kedvelője vagyok :)

Már vagy egy éve érkezett, ebayról, http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xe3d+v6+hoten.TRS0&_nkw=e3d+v6+hotend&_sacat=0" TARGET=_fnew>olyan mint ezek

wzc80zbf7

Örülök hogy sikerült segítenem. Szívtam én is eleget miatta. :) Mondom el se képzeltem hogy ilyen apróság ennyire sokat jelent.

De az fix hogy 3DPlastX ABS-t még egyszer nem fogok venni. Katasztrófa. Már ahogy tekerem le a dobról látszik hogy nedves a szál. Ez még mind semmi. Az a kis olajozó meg koszlehúzó úgy tele van a papírtekercs maradványaival mint a huzat. Ez ugye papírdobon van nem pedig műanyagon.

keri

Tehát műszaki ember.
Ráadásul a programozásban is fontos a szintaxis.

A hiba nem probléma, senki nem fog ezért bántani, de figyelj oda. Műszaki területen MINDIG mondunk/írunk mértékegységet.

Ha nem mondunk, mert nagyon lazák vagyunk akkor milliméter az alapértelmezett, szóval félreérthető.

Orsóval emelgetni bármit precíz alkalmazásban nem korrekt. Zozit leszámítva, mert hozott példának a múltkor valami millió forintos optikai csiszolót, amiben így van, de alapesetben a megvezetés és a hajtás különválasztandó, mert a forgó tengelyek, különösen a mi szintünkön mindig ütnek, ezzel hibát visznek be, illetve még a golyós orsók sem arról híresek hogy oldalirányú terhelésre van kialakítva a csapágy bennük.

keri

Attól függ.
Terhelésre a PLA jobb, ABS a hőmérsékletet és a kopást tűri jobban, a tapasztalatom alapján.

keri

Jogos volt a kritika, és semmi bántó nem volt Psoft hozzászólásában, főleg hogy nagyon rendes csóka.
A régi 3D nyomtatósok simán megunták a játékot, mivel az új arcokkal ismétlődnek ugyan azok a problémakörök.

keri

Na igen. Az említett ismétlődő probléma kör :)
Kb. már sokadjára feljött, de szál vastagságát és minőségét elég nehéz házilag megoldani, ráadásul az anyagminőség is romlik.

Dobd be a kazánba a fa mellé úgy ég a PLA mint viasz.

93kiabn5v

Inkább nem idézek pár régi embert aki mai napig segít e-mail megkeresésre miért is nincs már itt. Nem az a fajta informatikus vagyok aki leszól bárkit is, hogy nem bír el a számítógépeknél felmerülő számomra pofonegyszerűen megoldható problémával ezért vettem némileg zokon.Amúgy inkább a témánál maradva már készül a   250*250-es keret 8-as menetes szárból. Remélhetőleg ez a megoldás megoldja az asztal lötyögést.

000000000

Azért lehetőség is van rendesen abban, hogy megszűnik az eddigi fórum felület. Nagyon jó lenne, ha témakörökre lehetne bontani a fórumot, illetve azon belül a 3D nyomtatást, mert önmagában ez a téma elbírna minimum 5 altémát, pl.:
- mechanika
- elektronika
- filamantek, tapasztalatok
- nyomtatási hibák/megoldások
- nyomtató felületek/tapadás
- esetleg altéma lehetne az  SLA nyomtatók /lassan talán ez a technológia is elérhetővé válik hobby szinten/
- ezt nyomtattam /akár egy pici modell repositoryként is működhetne saját terveinkkel/

A témák elején összefoglalóval. Előfordulhat, hogy az ismételt kérdések töredékére csökkennének. :) Lassan 4 éve nyomtatózgatok. Tuti szegényebb lennék pár ősz hajszállal, ha egy ilyen összeszedett helyre tévedek az elején. No de nem álmodozom. :)

3vv2btrhv

Na majd meglátjuk mit tud az új motor .

wzc80zbf7

Nem szeretnék senkit védeni de tényleg segítő szándékkal írta PSoft amit írt. Hidd el ő is csak jót akar csak hogy másoknak se legyen félrevezető.  

Az új fórumról meg csak annyit hogy ettől a típusú fórumtól bármelyik korszerűbb manapság. Nem is értem hogy hogy bírt életben maradni ennyi ideig ez a régi motor. Igazság szerint a célnak megfelelt bár azért vannak ugye kényelmetlenségek. Máshova töltögetni fel képeket, linkelgetni, átméretezést se csinálja meg magától. És persze az altémák és témakörök elég fájóak. De ezeket szerintem már orvosolni fogja az új fórum. Én nagyban remélem.

Másik kérdés mert hogy most nyomtatom az új gépem alkatrészeit. Most éppen ABS-ből nyomtatom mert abból van bőven felesleges anyagom. Nem hiszem hogy zokon fogja venni a gép hogy abból lesz. Annyira vastagok az alkatrészek hogy szerintem ki fogja bírni. Meglátjuk mindenesetre. A legjobb lenne az alumínium de hát azt tudjuk hogy nem olcsó mulatság.

svejk

És szerinted már az első héten nem lennének összekeveredve a hozzászólások a témában?
Hacsak nincsenek 24/7-ben foglalkoztatva főállású, vasakaratú, kíméletlen moderátorok.

Egy topic az egésznek, esetleg keresési lehetőséggel.
Már most itt most is sok a felesleges topic, főleg úgy hogy nincs benn rend rakva.

Zozi

Mindhármat, különben nem lenne értelme. Ha csak kettőt hajtanék nagyon lehajlana az asztal hiába nem önzáró az orsó. Egy szíj köti össze alul az orsókat, és a hátsó orsó tengelyét hajtom direktben egy 1 Nm es lépteccsel.