Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Tényleg szépen dokumentálva van.
Magamtól biztos hogy nem állnék neki,úgy ha nekem kéne megtervezni, de így nem vészes összerakni.
Mondjuk lényegesen bonyolultabb mint egy Corexy-t megépíteni.
De jól néz ki.
Egy javaslat...ha lehet akkor ne 12V-os szilikon fűtőlapot vegyél hozzá, hanem egy 230V-ost, és szilárdtest relével kössed be.
Így elég egy sokkal kisebb tápegység is hozzá(10-15A-es)és nem a tápegységet terheled 15-20A-el az asztal fűtésével.
Egy szilárdtest relét amúgy is be kéne építened mert a RAMPS nem tud csak 12V 10-11A-t adni az asztal fűtésnek, a 250X250mm-es szilikon fűtőlapnak viszont ennél jelentősen több kell.

000000000

Át nézem az oldalad, nagyon sok dolog van fent.

ezsolt74

Jópofa, csak a trapézmenetes orsóval nem lesz egy túl gyors egy nyomtató.
Golyósorsóval meg az ára megduplázódna.
Egy lézer gravírozóhoz elegendő a sebessége,de biztos hogy a gyorsulások vissza vannak benne véve rendesen, mert különben nem bírná, pont emiatt 3D nyomtatóra nem szoktak tenni X,Y tengelyre trapézmenetes orsót.

000000000

én azt csináltam, hogy vettem egy 2 fejes komplett nyomtatót ilyen 140 körül, de persze tudtam, hogy ezért mit lehet kapni, megcsináltam a szükséges átalakításokat és most már korrekt. Viszont volt egy működő nyomtatóm, így ki tudtam nyomtatni hozzá amit kellett.

acrvum8z

Sziasztok!
FreeCad programban járatos személyt keresnék, akit lefáraszthatnék 2-3 kérdéssel mert elakadtam vele.
Köszönöm előre is!

000000000

Hi!

Szerintetek van jelenleg olyan open hardver 3D scanner amit érdemes megépíteni. A ciclop érdekesnek tűnik, de saját fejlesztésű az arduino alaplapja, ami nem is rendelhető, szóval passz egyelőre.

Igazából van 2 vonal lézerem. ezeket egy nagyfelbontású kamerával megtámogatva már egész jó felbontást lehetne elérni, bár még nagyon tapogatozom a támában. 100 szónak 1 a vége, ha van tippetek, hogy hol érdemes kutakodni, azt megköszönném.

noctiluxx

Autodesk memento. Én is majdnem megépítettem egy lézereset már..

000000000

A Digitalizálás topikban.

Devecz Miklós

Szia, melyik változat érdekel?

Van egy eredeti ZUM BT-328 board -om 17eFt-ért.
Van egy saját készítésű panelom 3,5 eFt-ért. (egy vezérlős)
Van egy kész szkennerem 40 eFt-ért.

ru38j6dt2

Maga a gép tetszik, de ez a hajtáslánc elég fura, lehet hogy jó, és csak nekem fura ...  
Hogyan vannak a falakhoz rögzítve a forgótengelyek ? Mekkora sebességet ajánlanak hozzá ?

000000000

Köszi, valamiért én abban a hittben voltam, hogy ott a cnc tapintókról van csak szó. :)

keri

A hajtáslánca kicsit bonyolult, ezért itt senki nem csinált még ilyet, de az egyik leggyorsabb mechanika, szóval ha meg tudod oldani, akkor jó választás.

s7manbs8

A bowdenes verzióhoz a teflon cső csatlakozót hol lehet itt kapni valahol, ami fémből van, 4/2-es csőhöz kellene. A WADE féle extruderbe ami belemegy.

http://e3d-online.com/Mechanical/Bowden/Threaded-Bowden-Coupling-1.75mm-Filament" TARGET=_fnew>E3D féle, csak ez műanyag, helyette kellene fémből, sárgaréz.

s7manbs8

Illetve ehhez való menetet szeretnék vágni és  aműanyag verzióval nem tudok, a fémet meg felmelegítve, a nyomtatott extruder testbe bele etudom vágni a menetét, ami valami 1/8 " -os menet.

For 4mm OD Tubing:
Nominal Thread Size: 1/8" BSPT
Thread Length: 4mm