Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ykt6caawj

Nekem is volt hasonló gondom HERZ-es, turkálós PLA-val. A mérések nem igazolták az átmérő eltéréssel kapcsolatos hipotézist, úgyhogy elkezdtem egy kicsit a NET-en utána nézni a dolognak. Némi keresgélés után ezt találtam: http://www.rc-cam.com/forum/index.php?/topic/4034-geeetech-mk8-extruder-tips-tricks-3d-printers/
A pofa a jelölt fórum-bejegyzésben 15 különböző okot, illetve azok kiküszöbölésének a mikéntjét taglalja.
Nálam a szál olajozása (3. pont) tökéletesen megoldotta a gondot.
Egyébként véleményem szerint a gond az, hogy a szál túl merev, és a tekercs végéhez közeledve az egyre kisebb átmérőre feltekert (erősebben görbült) szál egyre erősebben súrlódik a hotend falához.

Devecz Miklós

A nyomtatást nem befolyásolja, csak a hazamenetelt lassítja, ezzel csökkenti a zajt, ha valami gond van a mechanikával.

Devecz Miklós

Egy kis ujjgyakorlat, polár 3D nyomtató.
Egyenlőre még csak az összeszerelésnél tartok, a program már fut, csak a vezetékezés hiányzik.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/DSCF2368s.JPG" border=0>

ezsolt74

Kíváncsi leszek rá hogy milyen minőséget nyomtat?
Jópofa.

Devecz Miklós

Még nem tudom, de ilyen még nem volt itt a fórumon.
A toll rajzolata elég jó lett.

ezsolt74

Az egyenes az mennyire egyenes?

Devecz Miklós

Egyenes.
Szög és távolság alapján állítja elő az x,y koordinátákat, pontosabban visszafelé számolja.
A felbontás nagysága határozza meg a pontosságot.
Az a jó benne, hogy ezzel a mechanikával lehet a legkisebb gépet építeni, azonos munkaterülettel.

vjanos

Hmm. Itt az asztal a középpontja körül is forog és bolygó mozgást is tud végezni?

Mechanikailag ezt miből valósítottad meg? Gondolom nem nyomtatott vackokból :)

vjanos

Mivel olajozod?  

Én még nem próbáltam, nem vagyok meggyőződve, hogy szükséges...

Devecz Miklós

A Z hagyományos.
Az Y forog.
Az X 0-100 mm-en mozog.
Az X adja a távolságot, az Y adja a szöget.

Holnap akarom beüzemelni, ha nem lesz jó, akkor megy a zuzdába, ezt is kipipálhatom.

vjanos

Értem, köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=i6POrjVXgsk" TARGET=_fnew>Összekevertem ezzel...

balika

@ManóBá @kenikol
köszönöm a válaszokat,az átmérőt megmérem majd,de nem hiszem,hogy valamelyik is megoldja a problémát,mint említettem,az újan bontott csomaggal is azt csinálja.

xmkwac9

Valószínűleg az USB-soros chip meghajtóprogramja hiányzik. Ez az IC általában PL2303, FT232, CH340, CP210x. Azt kell kiderítened, hogy melyik IC van a nyomtatótban és telepíteni. Vagy telepíthetsz egy Linuxot, abban benne van mindegyik IC drivere.

keri

Ez tényleg lehetséges. Én is tapasztaltam olyan konstrukciónál, ahol nem megy le végig a tefloncső. Teflonosnál nincs ilyen gondom.

keri

[#eljen][#taps]

Na ez nekem is tetszik.
Alapvetően ahogy mondod a matek sem bonyolult. Jóval egyszerűbb mint a scara, vagy delta nyomtató esetén.