Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/72369_1399418167023394_120471576619394782_n.jpg?oh=2378d815fbe7aa51c63d8bc4d652730a&oe=5797CBEC" border=0>

3vv2btrhv

Igen a méret a lényeg !!

gg58bmmp2

© yeti   ma 09:11 | Válasz | #134  

a 3D nyomtatómnál homolásnál a z sokszor nem indul el csak sípol - nyöszörög. Kézzel rásegítve indul. Nyomtatáskor már nincs gond.  
Mivel szíj hajtású ezért már áttételezni is próbáltam de nem változott a helyzet.  
- túl magas a léptetőjel frekvenciája?  
- szorul a mechanika ?  
- kicsi a motoráram?

88ww5s6y

Sziasztok!
Nekem nincs 3D nyomtatóm, de akiknek van, azoktól szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen doboz a kellékekkel együtt, mennyiből lehetne kihozni?
http://www.thingiverse.com/thing:779159

Válaszokat a mailemre légyszí.

vjanos

Az utazósebességet és a gyorsulást próbáld visszább venni.
A motoráramot ellenőrizheted multiméterrel

gg58bmmp2

Valószínű a gyorsulás lesz, mert ha csak finoman húzom a szíjat, akkor újra elakad, de ha megrántom "berántom" akkor szépen home pozícióig emeli az asztalt.

s7manbs8

Az induláskori hirtelen ugrást vedd nullára Z-nél, nem biztos hogy a gyorsulásod sok.

gg58bmmp2

"Az induláskori hirtelen ugrás" !
Az nem = a gyorsulás?

Devecz Miklós

A configuration.h-ban vedd le a Z értékét 2*60-ra.

#define HOMING_FEEDRATE {50*60, 50*60, 2*60, 0}  // set the homing speeds (mm/min)

gg58bmmp2

Most épen a valaha volt leghosszabb nyomtatást csinálja, de utána megpróbálom.
vjanos által linkelt faliórát nyomtatom.

balika

Sziasztok. Megint Én,nem tudom mi a megoldás. ABS-el van gondom.
Volt 1 kg turkálós abs-em, 75%-át elnyomtattam,de a vége,már nagyon nem akar működni (narancs),vettem feketét,szintén Herz,gond nélkül elnyomtattam. Gondoltam,biztos a turkálóssal volt gond,vettem újra 1-1 kg new line abs-t fekete,és narancs színben,és a new line narancs ugyanazt csinálja,mint a turkálós. Szóval a hiba. Eltömődik a fej,egy bizonyos ponton,és a száltovábbító kerék nekiáll darálni a filamentet,de csak annyira,hogy kézzel rányomok,és már extrudál is,szóval nem nagy dugulás lesz,csak épp annyira,hogy extrudálás helyett,darálja a szálat. 220-275 fok között próbálltam már minden fejhőmérsékletet, 0,4, és 0,6-os nozzle-al is. Mondjuk a feketét is csak úgy tudtam elnyomtatni,hogy a ventilátorokat levettem,szóval nulla hűtése volt a fejnek,de már ez sem segít. mi lehet a gond? (Craftbot+)

000000000

Sziasztok. Nemrég vettem egy CTC nyomtatót. A hozzá adott SD kártyán lévő Pythont és replicatorG(0040) rendre fel is telepítettem. Azonban a replicatorg-nek nem sikerül telepíteni a drivereket. windows10 es gépről van szó. Ezért a gépem nem látja az USB-n keresztül összekötött nyomtatót." ismeretlen USB eszköz(sikertelen usb eszköz leíró kérés)" Ezért sem a replicaorG sem a makerbotdesktop nem látja a 3d nyomtatót. Próbáltam az eszközkezelőbe frissíteni a dirvert de semmi.Mit tehetnék?

gg58bmmp2

Köszi jó lett, így már szépen emeli az asztalt, csak lassan.
megpróbálkozok a 4*10 -es és a 6*10-el is.

wa76ftbim

Nekem a Herz-es szálakkal régebben volt olyan gondom, hogy az átmérő nagy mértékben változott. Pl. a 3mm-esnek árult szál ami gyárilag 2.95-re van kalibrálva 3.2mm volt néhol. Ekkor nem a fúvókánál okozott gondot, hanem előtte a nyomtatófej test és az extruder részében. Mérd meg, hogy a szál ahol elakad ott mekkora az átmérője. Ha nagyon eltér a gyári értékektől akkor a szál a hibás.

Régen nyomtattam már ABS-es de szerintem a 275 fok még ahhoz is kicsit sok. Ott már tényleg beleéghet a fúvókába egy kicsit az anyag. Épp csak annyira, hogy kézzel rásegítve kijön de az extruder már nem tudja kitolni. A fejet mindenképp hűteni kell különben visszafelé is megolvad a szál a nyomtatófej testében (nem csak a fúvókában) és ott szépen letapad amit az extruder már nem tud kitolni.